Waterdichte MP3-speler De Speedo Aquabeat in de test

Zwemmen in het zwembad is te saai voor jou? Ik op de lange termijn ook. De waterdichte MP3-speler Speedo is ontworpen om entertainment te bieden in het zwembad ...

Het belangrijkste in het kort
Algemene beoordeling : * * * * (4 van de 5 sterren)
Prijs: 1 GB adviesprijs 75 euro, maar goedkoper voor sommige online providers, met 2 GB 115 euro
Geheugen: 1 GB of 2 GB
Formaten: MP3, WMA
Besturingssystemen: Windows ME / 2000 / XP / Vista, Mac OS 9.x of hoger
Waterdicht: tot 3 meter
Bevestiging: op de band van zwembril of bikinibandjes
Bediening: vooruit / achteruit via pijltjestoetsen, in- / uitschakelen via de play-toets
Bij de levering inbegrepen: USB-kabel, verlengkabel, in-ear oortje met riemen en reservepluggen, software-cd, snelstartgids, kleine tas
Opladen / Runtime: (alleen) via de USB-poort van de computer, maximaal 9 uur
Conclusie: De geluidskwaliteit is goed, zelfs onder water. U kunt de bassen echter niet omhoog of omlaag bewegen, zodat individuele instellingen niet mogelijk zijn. Een leuke afwisseling in zwemtraining, maar de Aquabeat biedt weinig mogelijkheden voor 75 euro. Bovendien zou een display, meer opslagcapaciteit en de mogelijkheid om zijn muziek te organiseren wenselijk zijn.

Review: Waterdichte MP3-spelers - zijn ze goed voor iets?
Ik sta op de navel in het water en wil me niet helemaal onderdompelen. Waarom? Omdat ik de aquasnelheid van Speedo niet vertrouw, die ik zojuist met een beetje geklemd vasthield aan de drager van mijn badpak.

Zit, past, heeft lucht?

Eigenlijk zou de MP3-speler moeten worden bevestigd aan de zwembril, maar badmuts, bril en dan de speler op het hoofd? Dat is teveel voor mij. Van mijn alternatieve gehechtheid aan het zwempak ben ik niet overtuigd. En dat de waterdichte MP3-speler daadwerkelijk muziek afspeelt na het dippen, ik denk niet dat het zo synoniem is. De in-ear koptelefoon met bandjes achter de oren maar zit al vast. Helaas kan de kabel die naar het apparaat leidt niet overal correct worden opgeborgen. Ik stop de kabelsalade in het badpak. Gaat dat duren?

Zonder veel toeters en bellen

Ik blijf spel- en muziekgeluiden duwen. De geluidskwaliteit over water is overtuigend. Dat de kleine entertainer afhankelijk van het model slechts 1 of 2 gigabytes aan opslagcapaciteit heeft, zou mij niet storen als hij geen 75 of 115 euro zou kosten. Omdat de speler geen display heeft, is een selectie van de gewenste song alleen mogelijk door naar achteren of naar voren te spoelen. Al een gigabyte is genoeg om te wanhopen bij het zoeken naar het favoriete liedje. Als een sportieve alleskunner voor joggen, fietsen, enz., Zou een display en meer opslagcapaciteit voor veelzijdige bruikbaarheid wenselijk zijn. Maar zelfs tijdens het zwemmen, zou ik graag in staat willen zijn om minstens één bepaalde muziekmap te selecteren en het nummer te krijgen dat op dat moment op een display wordt afgespeeld.

Stabiel drijven

Na eindelijk mezelf te hebben durven onderdompelen, ben ik gefascineerd door het feit dat de MP3-speler niet met een korte kronkel in de elektrische lucht verdwijnt, maar ik hoor eigenlijk muziek. Ik concentreer me zo op het goede geluid dat ik de oudere dame die tegen me drijft bijna over het hoofd ziet. Alleen een korte piep, die klinkt als het apparaat naar het volgende nummer springt, irriteert me.

Gebruik onder water

Na een beetje onderwateracrobatiek, slaag ik erin de afspeellijst te spelen zonder te hoeven worstelen om mezelf te redden van verdrinking. De robuuste, duidelijk gelabelde knoppen om heen en weer te springen en het volume aan te passen, zijn gemakkelijk onder water te voelen. De koptelefoon zit vast in de oren en stoort niet. Zelfs mijn wankele gehechtheid aan de badpakdrager bewijst zichzelf. Alleen de kabel glijdt altijd uit mijn pak en verspreidt zich in het water. Pluspunt: als de speler maar van de drager glijdt, drijft hij op het oppervlak.

Leuke verandering in de zwemroutine

Nadat ik elke tegel van mijn eigen zwembad al in en uit ken, komt de muzikale afleiding zoals geroepen. De nummers zijn nog nooit zo kort geweest. Ik zwaai stralend naar de rand. De waterdichte MP3-speler trekt nog steeds de nieuwsgierige blikken van andere zwemmers aan. Tevreden, ik doe het - tot de volgende keer wil ik eindelijk de andere nummers horen.