Xbox Kinect-testplezier zonder controller

Gisteren zat verveeld op de bank zitten en gokken: vanaf nu wordt het volledige lichaamsgebruik bevorderd - zonder enige extra controller! We hebben Xbox Kinect getest.

Onder het motto "Fit, Fun & Fabulous" heeft het bedrijf Microsoft uitgenodigd naar Parijs. De gelegenheid: de nieuwe Kinect-technologie wordt gepresenteerd. In de bagage van de organisator zijn de twee Kinect-spellen: "Your Shape: Fitness Evolved" en "Dance Central", evenals Hollywood-coach Michael George en choreograaf Frenchy. Natuurlijk hebben we deze uitnodiging graag aanvaard en de geadverteerde innovatieve technologie voor fitness en funfactor getest. In onze bagage: sport, nieuwsgierigheid en de wil om te zweten!

Wat is er zo speciaal aan Xbox Kinect?

De technologie, in eerste instantie "Project Natal" genoemd, is "Kinect" geworden: de 3D-camera "Kinect" scant de speler en biedt volledige fysieke activiteit door het overbrengen van bewegingen. De controller werkt volledig zonder een extra controller. Dankzij een geïntegreerde microfoon zijn spraakopdrachten ook mogelijk. Het motto zou kunnen zijn: Wie zit verliest! Activiteit is nodig. De fabrikant benadrukt de hoge fitnessfactor, evenals de sportgames, die zullen verschijnen voor het Kinect-systeem. We waren in staat om er twee te proberen.

Jouw vorm: fitness geëvolueerd

Het bedrijf Ubisoft is exclusief gelanceerd voor de Xbox 360, het fitnessspel "Your Shape: Fitness Evolved" op de markt. Met behulp van de speciale Player Projection-technologie wordt het silhouet van de speler vastgelegd - maak een snelle foto en je bent klaar om te gaan. Toegegeven, je verschijnt niet 1: 1 op het scherm, maar je kunt een zekere overeenkomst niet ontkennen.
Er zijn verschillende modi waarin u uw fitnesstraining kunt doen: persoonlijke training, klassieke trainingen of kleine fitnessspellen met verschillende moeilijkheidsgraden. Naast de verzamelde punten wordt ook het aantal verbrande calorieën geregistreerd. In het begin onderga je een fitnesstest en kun je je persoonlijke trainingsdoel definiëren. Dankzij Player Projection-technologie worden de bewegingen van de speler in realtime bestuurd. Dus fouten kunnen direct en eenvoudig worden gerepareerd. Verschillende visuele effecten ondersteunen deze functie.
De trainingsprogramma's zouden zijn gemaakt door echte professionals - zoals Micheal George, aan wie enkele Hollywood-beroemdheden verantwoordelijk zijn voor hun knapperige lichamen, en Michelle Bridges, die de noodzakelijke fitnessoefening verzorgde in de Australische "The Biggest Looser" stadions heeft.

Dance Central - Dansplezier voor Xbox Kinect

Alle Kinect-games vragen om de beweging. Dance Central van Harmonix brengt veel momentum en groove in de stand. Vijf choreografen hebben 32 nummers bedacht met verschillende bewegingen. Het nummer kan in drie verschillende moeilijkheidsniveaus worden gespeeld - van beginner tot professional. Als je punten wilt verdienen, moet je de danspassen corrigeren en op tijd uitvoeren. Het freestyle gedeelte in elk nummer laat ruimte over voor je eigen creativiteit.
Als je alle moeilijkheidsgraden hebt doorlopen, wacht dan twee speciale choreo's op de echte dance-gek. Degenen die nog steeds onzeker zijn over de danspasjes, kunnen oefenen in de oefenmodus. Je wordt geraakt door een virtueel publiek, dat foutloze passages doodt.

Onze conclusie:

De Xbox Kinect maakt een goede indruk vanuit het oogpunt van fitness: de bewegingen van de speler worden in realtime vastgelegd en gecontroleerd. Dit maakt een snelle en eenvoudige correctie mogelijk. De eliminatie van controllers verhoogt de fitness- en funfactor: de speler moet bewegingen van de vereiste intensiteit uitvoeren om de maximale score te halen. Kleine bewegingen vanaf de pols zijn hier niet genoeg. Vreemdgaan bestaat niet - Kinect houdt je in de gaten! Natuurlijk, ondanks alle controle- en console-instructies, kan een virtueel fitnessprogramma professioneel advies van opgeleid studiopersoneel niet vervangen. Actief spelen van videogames wordt niet gezien als een sporadische beweging, maar eerder als een andere eenheid van een over het algemeen actieve levensstijl - wat best leuk is.