Faszienrolle met motor: wat kan de Inoroll?

Blackroll-principe, nieuw uitgevonden: trilwalsen zoals de Inoroll willen hun fascia en spieren verdiepen en de rug beschermen. Onze hele lichaamstest, met video!

inhoud
  • Wat is het principe van de vibratierol Inoroll?
  • Verschillende prijzen: Inoroll goed tegen "terug"!
  • De vibrerende roller Inoroll in de duurtest
  • Vibration Roller Inoroll: productinformatie

Met de Blackroll gingen atleten op het gebied van actieve spierrelaxatie veel nieuwe dingen doen, volgden talloze imitators en concurrerende producten in een verscheidenheid aan varianten en ontwerpen - en nu moeten de onderwerp-fasciarollen nog een heel nieuw facet krijgen: uitgerust met een motoraangedreven kern trilt de Inoroll elekrtisch. Als je nu de lichaamsdelen over de vibrerende fasciarol rolt, gaat de vibratie door naar diepere weefsellagen.

Wat is het principe van de vibratierol Inoroll?

  1. Nieuwe rollen zoals de "Inoroll" uit Duitsland, die werken op het principe van vibratie, combineren twee trainingsconcepten in één apparaat: het klassieke afrollen van de fascia en via een ingebouwde motor de intensievere aanpak van diepere spierlagen en groepen door de zogenaamde biomechanische spierstimulatie.
  2. Dit maakt deze gloednieuwe generatie trilwalsen ook interessant voor niet-atletische doelgroepen - bijvoorbeeld mensen met rugklachten.

Verschillende prijzen: Inoroll goed tegen "terug"!

Inoroll ontving bijvoorbeeld het "Gesunder Rücken eV" -zegel van goedkeuring in het voorjaar van 2017, dat door EGR werd gebruikt om bijzonder rugvriendelijke alledaagse voorwerpen te identificeren - waarvoor een aantal criteria nodig was, zoals het bewezen "genereren van een effectieve trilling", "eenvoudig en comfortabel" Gebruik "en ook" om bruikbaar te zijn zonder een partner ". De Inoroll wordt ook aanbevolen door de Duitse Sport Universiteit Keulen en de Federale Vereniging van Duitse Back Schools.

In elk geval lijkt de tijd rijp voor gemakkelijk te gebruiken hulpmiddelen: volgens een zeer recente enquête door de Gesellschaft für Konsumforschung GFK, 56, 5 procent en daarom heeft meer dan de helft van alle Duitsers minstens 10 keer per jaar rugklachten!

  • True Fitness Blog heeft de vibratierol Inoroll, die 219 euro in de handel kost, gedurende een paar weken getest: dit zijn de beoordelingen van onze tester Cornelia Heim, gezondheids- en fitnessjournalist en oude True Fitness-blogpost.
    9 vragen, 9 eerlijke antwoorden!

De vibrerende roller Inoroll in de duurtest

"Het massage-effect is hoger - het triggert harder!"

1. Cornelia, heb je het trileffect opgemerkt?
Ja. Licht en trillen, afhankelijk van de positie van de roller, gaat de vibratie soms zelfs door het hele lichaam naar het hoofd en de tanden - dus niet alleen in het getroffen gebied.

2. Vindt u het prettig?
In het begin was het nogal eng, bijvoorbeeld mijn benen waren daarna zacht als pudding. Maar het bedrijf adverteert ook met massage-effect en spierstimulatie - en de rol verspreidt het hele ding erg leuk: na het lopen hadden mijn benen meer veerkracht gevoeld.

3. Verschilt de Inoroll van andere rollen?
Absoluut ja, heel veel.

4. Hoe zou je het verschil beschrijven?
Ik heb veel met rollen en ballen gewerkt, ook met de Blackroll - die is gemaakt van hard rubber en soms te hard voor mensen met weinig vetweefsel, omdat de reflexieve spieren te harde weerstand kunnen sluiten. De Inoroll is gemaakt van zacht synthetisch leer, is niet zoals een plank. Het is "milder" vanaf de basislijn en zeker leuker voor velen in de eerste ervaring met spier- en fasciatraining.

5. En de verschillen in het effect?
Ik hou eigenlijk van massagerollers met knobbels omdat het gemakkelijker is om je persoonlijke spierverharding en spanning handmatig op te sporen en te regelen met uiterste druk. Bij de Inoroll geef ik de eerste keer de controle over de algemene vibratie, iemand kan niet zo persoonlijk - individueel op precies één plaats werken en het dan met uiterste nauwkeurigheid laden. Maar de Inoroll haalt duidelijk significant andere en diepere spierlagen - en ik kan me al voorstellen dat dit een opbeurend en beschermend effect heeft, als je het regelmatig doet. Van de positieve effecten van spier "zachtheid" en ontspanning, was ik daarna echt aangenaam verrast.

6. ... maar voor de Inoroll is er ook een puistje attachment!
Ja, dat klopt, natuurlijk probeerde ik het ook. Maar het is relatief omvangrijk en te hard, waardoor de vibratie niet zo goed werkt. En je hebt het rijden nog steeds echt niet in eigen handen, omdat de rol van zichzelf onveranderlijk schudt.

7. Heeft de Inoroll bepaalde sterke of zwakke punten?
Ik ervaar het massage-effect als hoger, het triggeren moeilijker. Een pluspunt is zonder meer de hoge batterijlevensduur. Persoonlijk vind ik het een beetje te kort: ik vind het leuk om beide benen in één keer te behandelen, mijn pasvorm op de Inoroll gewoon er gewoon bij - dat zal zeker moeilijker zijn voor langere mensen, als ze bijvoorbeeld om tijdredenen waarde hebben.

8. Heb je haar op de rug geprobeerd?
Ja, dat heb ik. Dat was aangenaam. Het werkt ook tijdens het zitten aan de balie. Als je jezelf in de lendenruimte plaatst, geeft het een gevoel van ontspanning - vooral als je veel moet zitten.

9. Zou ze de prijs van meer dan 200 euro waard zijn?
Moeilijke vraag. De Inoroll is absoluut anders en ook een absoluut nuttige aanvulling op mijn andere rollen. Ze kan dingen doen die andere rollen niet doen. Voor mij persoonlijk zou het te duur zijn voor wat ik nodig heb - ik ben geen achterpatiënt.

"Trainen met de Inoroll is leuk!"

De blog van True Fitness blog Elina heeft ook de Inoroll getest:

"Mijn kamergenoten in het gedeelde appartement waren erg nieuwsgierig toen ik thuiskwam met de rol om te testen: wat heb je daar, laat me zien, en ik moet zeggen dat mijn indruk echt heel positief is! Met andere Faszienrollen stoorde me dat ze erg hard zijn en soms ongemakkelijker dan ontspannend kunnen zijn, de Inoroll daarentegen is erg zacht en nog steeds erg effectief dankzij de vibratie! Ik heb het gevoel dat na de training de vibratie spierspanning beter afgeeft dan andere Faszienrollen.Ook een geweldige manier om er sneller van af te komen, zelfs met pijnlijke spieren! "

Vibration Roller Inoroll: productinformatie

• In vijf kleuren, gemaakt van imitatieleer, intuïtieve bediening met één knop, bestand tegen zweet, scheur- en weersbestendig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden: deze en nog veel meer belooft de fabrikant "vibinnovation" voor de nieuwe trilroller Inoroll. Met een grote oefenposter en dvd kost de rol qua direct van de fabrikant 219 euro, extra kun je kopen voor 19, 90 euro een nubby fascia attachment.