Deo-Test: De beste deodorants voor elke dag

Onze deodoranttest laat zien welke producten je droog houden tijdens zware sporten. Ook wat een deodorant kan doen zonder aluminium.

Een deodoranttest is echt logisch: maar liefst twee tot vijf miljoen zweetklieren reguleren de lichaamstemperatuur via de huid. Het feit dat het gratis koeleffect maar vaak geassocieerd kan worden met een Muffgeruch en een plakkerig nat shirt is minder aangenaam. Dus hier met de deodorants.

Dit is hoe deodorants werken

Deodorants hebben een antibacterieel effect en geven een zweetgeur op de huid. Degenen die ook zweetplekken willen voorkomen, moeten hun toevlucht nemen tot de anti-transpirant: het vermijdt niet alleen de Mief, maar vermindert ook de okseldocht, bijvoorbeeld door aluminiumzouten, die de poriën verkleinen.

Hoe gevaarlijk zijn aluminiumzouten in deodorants?

Conny Brammen, redacteur van True Fitness, Beauty and Lifestyle

Deo-Test: True Fitness Blog op een sluipbaan

We wilden weten of de nieuwe deodorants en anti-transpiranten effectief zijn: hoe betrouwbaar zijn ze op een vochtige dag op kantoor? Werken ze ook aan het einde van de dag tijdens het joggen of in de sportschool? Het algemene resultaat: met de meeste nieuwe sprays, roll-ons, crèmes en pads kunt u ongestoord genieten van het dagelijks leven. Zelfs als sporten het nieuwe droog houden wanneer het echt heet wordt, maar ook de beste deodorant kan falen - is het geur, toch?
Hier zijn de testresultaten van de deodorants van vrouwen voor JOU. Je vindt de deodorant voor mannen op de volgende pagina's.

La Roche: Deo Physiologique 24h

Conclusie: Werkt goed, maar niet beter dan andere deodorants. € 8, 90 zou teveel voor me zijn.

Conclusie: SANDRA SCHILLMÖLLER
Werkt goed, maar niet beter dan andere deodorants. € 8, 90 zou teveel voor me zijn.
Ruikt? Zeer fris, maar discreet. Ik vind de geur goed!
Irritant? Brandt niet, jeukt niet - geen problemen. De deodorant werkt zonder aluminiumzouten, alcohol en parabenen en is pH-neutraal. Super!
Handelingen? Ruikt ook na enkele uren goed. Zweetvlekken worden tot een minimum beperkt, maar als het erg heet wordt, wordt het niet volledig voorkomen. Perliet beschermt tegen vocht in de onderarmen, zink voorkomt de zweetgeur.

Rexona: maximale bescherming

De deodorantcrème kan heel goed door de applicator worden aangebracht en beschermt tegen zweetvlekken en geuren, zelfs bij intensieve belasting. Of de bescherming echt 48 uur duurt, zoals beloofd, ik test het liefst niet.

Conclusie: SUSANNE RIETFORT
De deodorantcrème kan heel goed door de applicator worden aangebracht en beschermt tegen zweetvlekken en geuren, zelfs bij intensieve belasting. Of de bescherming echt 48 uur duurt, zoals beloofd, ik test het liefst niet.
Ruikt? Neutraal. Geweldig, als je parfum wilt gebruiken.
Irritant? Integendeel. Voelt aangenaam romig en zorgzaam aan, zelfs met mijn huid voor neurodermatitis.
Handelingen? Geweldig. Aangenaam droog gevoel de hele dag, joggen, Pilates en hectisch in het werk. Zirkoniumzouten en andere anti-transpiratiemiddelen worden in de hoogst mogelijke dosering gebruikt. Dat toont effect!

Douche dat: frisse zorg

Ruikt lekker, ziet er goed uit en is klein en licht - perfect voor de sporttas. Bovendien een absolute prijs hit!

Conclusie: CLAUDIA HÉLINK
Ruikt lekker, ziet er goed uit en is klein en licht - perfect voor de sporttas. Bovendien een absolute prijs hit!
Ruikt? Discreet fris en licht droog met groene thee-extract. Eindelijk een deodorant die niet zo zoet ruikt.
Irritant? Ik had geen huidreacties. De deodorant bevat geen alcohol. Great!
Handelingen? Noch zweetgeur noch vlek de hele dag. Het werkte zelfs 's avonds bij de sport, nadat ik het' s morgens had toegepast.

Nivea: Calm & Care

Conclusie: ANKE SÖRENSEN
Geeft absolute veiligheid. Ruikt goed. Laat geen witte vlekken achter op de kleding.
Ruikt? Net als de typische Nivea-geur, alleen verser. Ik vind het leuk.
Irritant? Super compatibel op mijn gevoelige huid. Zonder alcohol. Absorbeert snel en laat geen sporen na.
Handelingen? Heel goed! Ruikt zelfs de volgende ochtend aangenaam. Zelfs na de durchtanzten zomerfeest van vrienden nul zweetgeur.

Vichy: Stressbestendig

Conclusie: SANDRA HERCH
Klein en licht, goed voor de handtas. Helpt erg goed, zelfs bij door stress veroorzaakt zweten. Zeer goed verdragen, maar niet erg goedkoop.
Ruikt? Neutraal.
Irritant? Helemaal niet, heel aangenaam, brandt niet, kleeft niet. Zonder alcohol, ook geschikt voor de gevoelige huid.
Handelingen? Super zelfs met snel zweten. Geurloos de hele dag, zelfs tijdens het sporten weinig zweetvlekken. Het actieve ingrediënt Perspicalm trekt de zweetklieren samen en natuurlijke mineralen absorberen het zweet.

FA: Active Pearls Rose Fresh

Conclusie: LISA MARIE STEENBOCK
Geen vuil op de kleding, ruikt goed en is gemakkelijk te doseren. De prijs is overtuigend, maar helaas is het effect dat niet.
Ruikt? Aangenaam fris, subtiel na Rose.
Irritant? Ik tolereerde de deodorant goed. Het is zonder alcohol, verbrandt niet en jeukt.
Handelingen? Zowel zweetgeur als onderarmvocht worden enkele uren voorkomen. Deo-actieve parels moeten worden geactiveerd door hitte en verhoogde transpiratie. Dat werkt ook - maar niet onder meer extreme omstandigheden, zoals intense sporten.

Weleda: Wild Rose Deodorant

Conclusie: DÖRTE WILKE
Zeer vloeibaar bij aanbrengen, onpraktische glazen fles. De geur is een kwestie van smaak. Positief: vrij van aluminiumzouten, synthetische geurstoffen, kleuren en conserveermiddelen. Niet erg goedkoop.
Ruikt? Bloemig, een beetje ouderwets, niet slecht, maar de rozengeur is niet voor iedereen.
Irritant? Zeer aangenaam. Geen irritatie, zelfs op de gevoelige huid. Vrij van aluminiumzouten
Handelingen? Zeer betrouwbaar. Beschermt tegen zweetgeur en onder normale omstandigheden ook tegen okselsvocht. Bij intense belasting zweet je al, maar veel minder.

Garnier: Mineral Fresh

Conclusie: ANETTE SCHULTHEIS
Aangenaam op de huid, frisse geur. Voor de "normale consument" geweldig, maar helaas niet voor mensen die zwaar zweten.
Ruikt? Discreet fris.
Irritant? Helemaal niet, zeer goed verdragen. Zonder alcohol en parabenen.
Handelingen? Het vulkanische mineraal Mineralite is ontworpen om vocht te absorberen en transpiratie te absorberen. Onder normale omstandigheden werkt dit wonderwel - je kunt niets zien en niets ruiken. Als u echter snel zweet en zweet, bereikt de Mineral Fresh onder zware belasting zijn grenzen.

Adidas: actie 3 gevoelig

Conclusie: SUSANNE RIETFORT
Praktische kleine roll-on, aangename geur, goed verdragen, helaas niet erg effectief.
Ruikt? Aangenaam fris, licht vanille.
Irritant? Zonder alcohol, met aloë vera. Normaal geen irritaties, alleen met mijn extreem gevoelige huid verbrandde het gemakkelijk wanneer het direct na het scheren werd aangebracht. Anders geen problemen.
Handelingen? De eerste uren werkten heel goed, maar dan is niet alleen de bescherming tegen de vochtarmheid van de oksels, maar ook de geur minder geworden, hoewel ik niet echt overmatig transpireer.

Moeder: haar Minimaliseren

Conclusie: ANKE SÖRENSEN
Aangename geur, goed verdragen en effectief. Naast de normale begroetingen is er de praktische reismini. De haargroei wordt echter niet verminderd, tenminste na een kortere gebruiksperiode.
Ruikt? Lichtzoetig, maar discreet, aangenaam.
Irritant? Goed verdragen, zelfs met mijn gevoelige huid.
Handelingen? Heel goed. Ik ruik zelfs de volgende ochtend niets. Ook zweetvlekken waren niet zichtbaar.

Yves Rocher: Jardin du Monde

Conclusie: LENA MARG
Zacht voor de huid door katoenbloesem uit India en organisch hamameliswater. De deodorant ruikt aangenaam en beschermt tegen uitputting, zelfs bij het uitoefenen van druk. Niet voor extreme atleten, maar het overtuigde me en dat, hoewel ik meestal niet van roll-on houd.
Ruikt? Ruikt licht en fris zonder afleiding van het parfum.
Irritant? Als je niet erg gevoelig bent, zoals ik, geen problemen. Het brandt niet, jeukt niet en er is geen roodheid - maar het is ook zonder alcohol.
Handelingen? Alles is geweldig in het dagelijks leven. Geen zweetplekken en geen geur. Na een stevige Frahrradtour, maar het wordt klam onder de armen.

Hier kun je meer Deos rechtstreeks vinden om te bestellen: