Hardloopjack De test - wat kunnen de nieuwe modellen doen?

Een geweldig hardloopjack maakt elke hardloper nog beter! We hebben dames- en herenloopjacks getest en laten zien welke past bij jouw loopstijl.

Thermische vezels die vocht in warmte veranderen. Dri-Fit-materialen, waterdichte softshell-membranen of ademende stoffen die wind noch regen doorlaten:

De fabrikanten van hoogwaardige hardloopkleding werken voortdurend aan nieuwe technologieën voor nog meer plezier!

Slecht weer is geen excuus meer - of het nu herfst of winter is, of het regent of sneeuwt. Met een goed lopende jas is het hele jaar door Runners Season. Overigens onthulde een evaluatie van het online platform Strava dat hardlopers in de wintermaanden zelfs actiever zijn dan in juni of juli, wanneer het hoofdverlof is. We hebben daarom verschillende modellen voor vrouwen en mannen in onze uithoudingstest gestuurd en na werkbeurten ijverig na het werk gedraaid.

Vind het juiste hardloopjack

Er is geen tekort aan goede keuzes, maar niet alle modellen zijn even goed geschikt voor uw eigen trainingsgewoontes. Dus het vinden van de beste jas is niet zo eenvoudig.

  • Zodat de verkeerde jas het plezier van joggen niet bederft, moet u weten wat uw primaire doelstellingen zijn.
  • Hoe de afzonderlijke modellen qua functionaliteit en comfort en afgesneden zijn, wat ideaal is voor uw training, leest u op de volgende twee pagina's: hardloopjassen voor vrouwen en hardloopjacks voor heren.

Lopende jassen: kwaliteit heeft zijn prijs

Goede jassen zijn niet goedkoop, maar de investering is het waard.

  1. In plaats van op zoek te gaan naar een all-round jas die een beetje van alles kan doen, zou je de voorkeur moeten geven aan het kopen van meerdere modellen voor verschillende weersomstandigheden als een runner-up .
  2. Degenen die alleen een jas willen kopen , kiezen voor een dunnere maar waterbestendige versie en dragen er een of meer lagen onder - volgens het bewezen uienprincipe.
  3. Belangrijk: alle lagen moeten functioneel afgestemd zijn op training - over een katoenen T-shirt kan zelfs de meest ademende jas niets doen. Alleen degenen met een laagje profiteren slim van de innovatieve materialen.


Je vindt de complete test van alle dames- en herenmodellen op de volgende twee pagina's!