Test Fruit Snacks Gezonde snacks?

In de supermarkt aan de kassa, in het fitnesscentrum aan het loket, zelfs bij het benzinestation, verschijnen nu fruitsnacks. Maar zijn ze echt heerlijk? We hebben acht variëteiten getest.

Met de fruitsnacks wordt de smoothie-boom nu gevolgd door de volgende golf fruitsnacks voor gezondheidsbewuste consumenten. De fruitsnacks zijn verkrijgbaar in de vorm van gevriesdroogde fruitchips zonder toegevoegde aroma's, conserveermiddelen en suiker - of als zachte stukjes. Maar zijn de gedroogde vruchten echt lekker? En zullen ze eerder worden begrepen als een alternatief voor fruit of snoep?


Let op: veel suiker!

Isabelle Keller, afgestudeerd ecotrophologist aan de DGE (German Nutrition Society): "Vriesdrogen haalt water uit de vruchten. Dit concentreert alle voedingsstoffen, wat gunstig is voor mineralen, vitaminen en vezels. Maar ook de suiker en het caloriegehalte nemen sterk toe. "Uit voedingsoogpunt moeten de fruitsnacks daarom worden behandeld als gedroogd fruit. Kritiek: "De kleine zakjes geven het gevoel om maar een paar calorieën te nemen. Tegelijkertijd heb je gegeten, maar ook weinig volume en zal niet vol raken. Vers fruit zal veel sneller een verzadigend effect hebben. "


Vijf per dag

De DGE adviseert over het algemeen vijf keer per dag een portie fruit of groenten te eten. In deze context kan men af ​​en toe een deel van de fruitsnacks vervangen door een goed geweten. Isabelle Keller adviseert: "Het is het beste om het tussendoortje met muesli of zuivelproducten op te fleuren voor een goede snack." Conclusie: fruitsnacks zijn nu en dan een verstandig alternatief, maar mogen niet dienen als een compleet substituut voor fruit. En: let op de hoeveelheid en knabbel niet meerdere zakjes op een rij, anders zit het suikergehalte op de heupen.


De fruitsnacktest

Hoe goed de fruitsnacks smaken, we hebben geprobeerd in een proeverij met tien mensen in onze redactionele. De resultaten van onze test zijn te vinden op de volgende pagina!