E-bike kennis 10 Fouten over e-bikes

E-bikes zijn giftig voor atleten, de technologie is veel te onrijp en de kosten van een fiets zijn te hoog. We ruimen e-bikes op met tien fouten. Eindelijk!

1. Nooit meer trappen?

Mischief! De e-bike is een hybride voertuig - hij kan alleen vooruit rijden als de bestuurder zichzelf trapt. Hoe sterker je pedaal, hoe meer de motor bijdraagt.

2. E-bikes zijn alleen voor senioren!

Onzin! Sommigen kunnen de e-bike gebruiken om het verschil in prestaties te compenseren voor hun partner. Anderen, zoals forenzen, willen gewoon niet zwetend op het werk aankomen. En dan zijn er mensen die zichzelf niet willen uitputten. Waarom niet?

3. Voor e-bikes heeft u absoluut een rijbewijs nodig

Nee! In klassieke elektrische fietsen regelt de aandrijving met 25 kilometer per uur. Het kan alleen sneller worden gedaan door spierkracht. Alleen voor S-Pedelecs (ondersteuning tot 45 km / u) is een licentie vereist.

4. E-bikes zijn ingewikkeld om te gebruiken

Integendeel! Als je een fiets aankunt, kun je ook een elektrische fiets besturen. Schakel in, kies het juiste ondersteuningsniveau ... en klaar!

5. E-bikes zijn ongelooflijk duur!

Ze kosten natuurlijk meer dan normale wielen vanwege de elektronische apparatuur. Zelfs e-bikes zijn echter meestal van hogere kwaliteit dan normale fietsen: rijplezier, een lange levensduur en de wens om te bewegen zijn onbetaalbaar.

6. De e-bike-techniek is nog lang niet volwassen

Ter informatie: elektromotoren bestaan ​​al 150 jaar! Moderne typen middenmotoren zijn verdere ontwikkelingen van aandrijvingen, zoals die welke tientallen jaren vastzitten in de stuurbekrachtiging van auto's.

7. Rijden op e-bikes is totaal onsportief

Iedereen die denkt dat dit e-mountainbikers in de Alpen moet zien terwijl ze extreme gradiëntpassages beklimmen die nooit mogelijk zouden zijn met normale MTB, dus zonder ondersteuning. Meestal zie je alleen een grote grijns in de vuile gezichten van de bergopwaartse renners.

8. E-bike-accu's zijn veel te gevaarlijk!

Onzin! Sinds enkele jaren worden alleen hoogwaardige oplaadbare batterijen met lithium-ion-technologie op de e-bike gebruikt, net zoals ze zich in uw laptop bevinden. Een juiste bediening elimineert vrijwel alle ongevallen.

9. Het bereik van e-bikes is te laag

Ranges tot 150 kilometer zijn geen marketinggimmick, maar mogelijk (in Eco-modus). Voor dagtochten en forenzen zou dat genoeg moeten zijn. Eigenlijk.

10. Is er een helmplicht op de e-bike?

Alleen degenen die een S-Pedelec of e-bike gebruiken die tot 45 km / h ondersteunt, moeten een helm dragen. Deze verplichting bestaat niet voor de klassieke 25er Pedelec. Onze aanbeveling: draag altijd een helm!