Vakanties De Duitsers herstellen goed op vakantie

Voor de meesten zijn de vakanties al voorbij. Maar gelukkig zijn de meeste Duitsers goed hersteld op vakantie. Dit wordt aangetoond door het nieuwe DAK-vakantierapport.

De verwachtingen voor vakantiedagen zijn voor de meesten hoog. Eindelijk de loopband verlaten, ontspannen, plezier hebben, avonturen beleven ... Maar voor wie komen deze wensen in vervulling en wat draagt ​​bij aan een geslaagde pauze? Het goede nieuws meteen: een recent Forsa-onderzoek (1089 deelnemers) uit naam van de DAK toonde aan dat 85% van de Duitsers tijdens hun vakantie heel goed of goed zou kunnen herstellen. Slechts 14% van de respondenten herstelde minder of helemaal niet. Trouwens: de recreatieve waarden verschilden in de afzonderlijke federale regio's. De beste enstpannte de Bayern in de vakantie.

Dit heeft meestal bijgedragen aan ontspanning:

  • 77% zon en natuur
  • 65% tijd met het gezin
  • 63% verandering van locatie
  • 59% eliminatie van de werklast
  • 45% lichaamsbeweging en sport
  • 30% afstand van de mobiele telefoon of internet

En de Duitsers deden dat om zoveel mogelijk uit hun vakantie te halen:

- 58% van de studiedeelnemers verhuisde of sport

- 53% heeft opzettelijk hun stress verminderd

- ongeveer de helft (51%) van de respondenten keurde veel slaap goed

- 47% gezond gevoed

- 13% ontspannen met behulp van spabehandelingen zoals sauna en massages

- 10% van de deelnemers gaf op een speciale manier niets om hun gezondheid

Dat zorgde voor een goed herstel

Stress met familie of vrienden heet 23% als reden voor nogal onheilige vakanties. Andere redenen die een volledig geslaagde vakantie hebben voorkomen: slecht weer (13%), ziekte of letsel (11%). Ongeveer één op de tien moest bereikbaar zijn via internet of mobiele telefoon voor werk, en daarom konden deze respondenten niet goed afsluiten.

"Als je constant naar je smartphone kijkt, kun je niet genieten van het uitzicht op de zee of de bergen. Maar dit is de enige manier om uw eigen batterij op te laden om later efficiënter te werken. "Ralf Kremer - DAK gezondheidsexpert