Urban Bikes Coole cruiser in de stedelijke jungle

We zijn opgetogen: in de grote e-bike-test van het tijdschrift Focus kreeg de stormvogel van Bulls en True Fitness Blog de plaats Urban Bestnoten!

De stijlvolle Urban Bikes zijn het juiste voertuig voor mensen met trails in de stedelijke jungle. Wielen die er niet alleen extreem goed uitzien - ze zijn ook extreem leuk.

Hier zijn 7 nieuwe modellen in de zuurtest!

Pegasus Opero E8F DI2 Wave

Maximaal rijcomfort: de 8-traps automaat regelt de motorstuwkracht bij het terugschakelen, de versnellingsverandering in de naaf gebeurt zo aangenaam soepel en soepel. Alleen bij steile passages is handmatig schakelen met een druk op de knop beter. De Shimano-motor ondersteunt harmonieus en stil bij elke trapfrequentie. Rechte, comfortabele houding en stille bediening maken de fiets met functionele functies zoals goed gedoseerde remprestaties (schijfremmen), verstelbare stuurpen en verlichting met automatische inschakeling van een comfortabele stadsfiets. Grote reisbagage en snelle afdalingen kunnen het beter doen voor anderen - dit geldt ook voor de stoelvering. Het kortere bereik is te wijten aan de kleine batterij, maar zou voldoende moeten zijn voor de stad.

Gewicht: 25, 5 kg
Bereik: 35, 4 km
U-factor *: 2, 3
Middenmotor: Shimano Steps
Batterij: oplaadbare batterij 418 Wh
Naafversnellingsbak: Nexus Di2, 8 versnellingen
Schijfremmen: Shimano M355
ALGEMENE BESCHERMING: goed (1.6)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: De ontspannen handling en ontspannen bediening in een rechtopstaande positie harmoniëren goed met de Steps-motor met Di2 automatic.
VOORDELEN: zeer harmonieus rijgedrag, stille en wendbare handling
NADELEN: slecht reagerende, niet-roterende veerzitting

Gewicht: 24, 5 kg
Bereik: 49, 4 km
U-factor *: 2.1
Middenmotor : Brose
Batterij: frame batterij 648 Wh
Derailleur: Shimano Alfine, 8 versnellingen
Schijfremmen: Shimano BR-M447
ALGEMENE LEIDING: zeer goed (1, 2)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: Zelfs zonder de aangekondigde elektronische functies maakt de Bulls een goed figuur; rechte, aangename stuurvorm en comfortabele zitpositie overtuigen.
VOORDELEN: krachtige aandrijving, hoog zitcomfort, remmen niet te sterk
NADELEN: elektronische functies die nog niet beschikbaar zijn

Haibike XDuro Urban RC

Met zijn lage gewicht kan de XDuro Urban snel accelereren en sturen met een lichte hand; Smalle banden en de massieve stijve vork zorgen voor een bepaalde hardheid. De houding is zeer sportief, het stuur is aanzienlijk lager gepositioneerd dan het nobele Brooks-zadel. Derailleurversnellingen en krachtige Bosch-aandrijving passen goed in het concept; De pittige schijfremmen willen gevoelig worden bediend. Het wiel is StVZO conform het elegant geïntegreerde verlichtingssysteem. Spatborden en rekken kunnen achteraf worden gemonteerd, maar geen zijstandaard, die op een stadsfiets zwaar wordt gemist. Opvallend zijn de wielen van het premium merk Crank Brothers met slechts 24 spaken elk; het voorwiel wordt vastgehouden door een stijve steekas.

Gewicht: 18, 8 kg
Bereik: 42, 8 km
U-factor *: 2.7
Middenmotor: Bosch Performance Line CX
Batterij: frame batterij 500 Wh
Derailleur: Shimano XT
Schijfremmen: Shimano M615
ALGEMENE LEIDRAAD: zeer goed (1, 3)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: De XDuro Urban is een van de sportiefste modellen op de markt. Het overtuigt met de beste functie, maar biedt helaas weinig comfort.
VOORDELEN: elegant geïntegreerd verlichtingssysteem, hoogwaardig zadel en wielen
NADELEN: zeer agressieve en echt zeer sportieve zitpositie

Electrolyte Vorradler S3 E standaard

Leuk of gewoon ongebruikelijk? Dit laatste is de frame-vorm van de Vorradlers waarbij de accu veilig tussen de bovenbuistreinen staat. Frame, vork en nobele Syntace-stuurpen zijn erg stijf, de stuurgeometrie eerder goed dan behendig. Zelfs de zitpositie is ongebruikelijk: ondanks "gezondheidsgids" relatief gebogen - waarschijnlijk een concessie dat er slechts één framegrootte is. De Go-SwissDrive-motor in het achterwiel is erg stil, maar het geeft echt een goede druk, maar het maakt het binnenrijden en ontkoppelen van meer dan 25 km / u minder zacht dan men zou wensen. Geschakeld door Shimano Deore derailleur, die dan weinig past bij de absoluut hoogwaardige uitrusting van de Upper Bavarian Velo-Forge Electrolyte.

Gewicht: 24.6 kg
Bereik: 38 km
U-factor *: 2.1
Achterste motor: Ga naar SwissDrive
Batterij: frame batterij 522 Wh
Derailleur: Shimano Deore
Schijfremmen: Magura MT4
ALGEMENE LEIDING: bevredigend (2, 6)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: veel goede dingen samen vormen geen harmonieus concept. Daarnaast is de Vorradler met 4499 euro echt geen koopje.
VOORDELEN: onbuigzaam frame, hoge kwaliteit in licht en sommige componenten
NADELEN: onharmonische compilatie

Stevens E-Carpo

De Stevens biedt uitzonderlijke technologie op een self-contained frame: de krachtige Bosch-motor is verbonden door een bijna onderhoudsvrije distributieriem met een continu variabele transmissie, die elektronisch wordt bestuurd en een door de gebruiker vooraf ingestelde trapfrequentie onafhankelijk van het tempo behoudt. Dit is zeer comfortabel, zelfs als het gevoel van snelheid een beetje verloren is. Natuurlijk kun je de cadans op elk moment wijzigen. Dit principe maakt de fiets een plezierfiets, vooral op vlakkiger terrein. Het grote volume aan banden zorgt voor comfort; de starre vork voorzien van een steekas is niet te hard. Het zeer heldere frontlicht zorgt voor de beste zichtbaarheid in het donker. Er zijn ook sterke remmen en een vrij breed stuur.

Gewicht: 23, 2 kg
Bereik: 41, 8 km
U-factor *: 2.2
Middenmotor: Bosch Performance Line
Batterij: frame batterij 500 Wh
Automatisch circuit : NuVinciN380
Schijfremmen: Shimano BR-T615
ALGEMENE LEIDRAAD: zeer goed (1, 3)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: De Bosch-aandrijving en NuVinci-versnellingsbak harmoniseren perfect en maken de Stevens E-Carpo snel en uiterst comfortabel.
VOORDELEN: zeer hoogwaardige uitrusting, riemaandrijving, gemakkelijk verstelbare remmen
NADELEN: zijstandaard moet achteraf worden gemonteerd, stuur iets te breed

Scott E-Sub Evo

De E-Sub Evo presenteert zichzelf als visueel slank als behendig en direct in gebruik. De vrij sportief-diepe zithouding past erbij, hoewel het stuur behoorlijk breed is voor een stads tweewieler. 8-versnellingsnaaf, redelijke, deels geïntegreerde verlichting, de Racktime-drager en de Curana spatborden maken de fiets geschikt voor dagelijks gebruik. Het ontwerp van het frame spreekt aan, hoewel niet elk detail succesvol is geweest. Je verwacht echter geen comfort van de fiets. Cruisen comfortabel door de stad is anders! De Performance Line-motor van Bosch reageert echter echt snel en helpt snel over de berg, maar rijdt met de naafversnelling. De schijfremmen zijn scherp en vertragen goed, afhankelijk van hoe de fietser het nodig heeft.

Gewicht: 22, 4 kg
Bereik: 44 km
U-factor *: 2.2
Middenmotor: Bosch Performance Line
Batterij: frame batterij 500 Wh
Naafversnelling: Shimano Alfine, 8 versnellingen
Schijfremmen: Shimano BR-M447
ALGEMENE LEIDING: zeer goed (1, 4)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: korte tour of stad: de sportieve en manoeuvreerbare Sub Evo is leuk en veel om te delen. Een langeafstandscarrière met transportcapaciteit is dat niet.
VOORDELEN: relatief licht, harmonieus ontwerp, geïntegreerd achterlicht
NADELEN: Voorspatbord dicht bij het pedaal

Bergamont E-Ville C XT 500

Zelfs beginners kunnen emoties opwekken! En de E-Ville helpt met zijn kleur en vorm van het fijn bewerkte frame en met de geïntegreerde kabels naar een strak uiterlijk. Op de fiets met een zeer breed stuur zit je relatief sportief, en zo gaat het. Behendig, maar met veel rechtlijnige stabiliteit - de flutter op laag niveau stijgt met de snelheid en het gewicht op het smalle systeem bagagerek. Zoals altijd ben je met de Bosch Performance Drive altijd in beweging. Stroomkring en remmen komen uit de XT-lade van Shimano en kunnen overtuigen zoals de RockShox-verende voorvork. Kwaliteitskosten. En voor die prijs krijg je veel bij Bergamont.

Gewicht: 25, 4 kg
Bereik: 44, 6 km
U-factor *: 2.7
Middenmotor: Bosch Performance Line
Batterij: frame batterij 500 Wh
Derailleur: Shimano XT
Schijfremmen: Shimano XT
ALGEMENE LEIDRAAD: zeer goed (1, 3)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: Sportief door de stad is ook gemakkelijk om te beginnen! De E-Ville is ook een visueel succesvol compromis tussen comfort en sport.
VOORDELEN: goed vakmanschap, uitgebreide motorbehuizing, prettige bediening
NADELEN: weinig zitcomfort (retrofit veersteun), hoog geprijsd