Trekking-Bikes De veelzijdige: geschikt voor toeren en nog veel meer!

Langere fietstochten, uitstapjes naar de biertuin en weekendtrips: de trekking-e-bike bestrijkt bijna alles, waardoor het de populairste e-bike is voor het dagelijks leven en vakanties.

Een goede trekking-e-bike overtuigt vooral door zijn stijve frame, zijn ontspannen - maar toch enigszins sportieve - houding en zijn brede, licht gebogen stuur. Dit betekent: ontspanning voor de nek- en rugspieren. Als een toerfiets voor lange afstanden, brengt de batterij altijd energie met zich mee: het kan al 500 watt uur zijn. Dat is voldoende voor afstanden tot 100 kilometer. Uitgebalanceerde gewichtsverdeling en dus optimale handling zijn beschikbaar bij de middenmotor; Achterwielmotor en bagage versterken samen de Hecklastigkeit.

Waar moet ik op letten?

 • Voor de tourer zou het al minstens negen (en ook meer) versnellingen moeten zijn.
 • Vooral op de berg is het sneller en comfortabeler schakelen van de derailleur cruciaal. Maar: deze schijf heeft ook meer aandacht nodig voor frequente fietsers dan de versnellingen die zijn verpakt in een naafversnellingsbak.
 • Een trekkingfiets moet stoppen met hydraulische velgremmen (Magura's), beter nog met schijfremmen; Vooral als bergafwaarts rijden met bagage remmen - vooral de terugtraprem - tot het uiterste gaat.
 • Banden: Een goed compromis tussen soepel lopen, lekrijden en lange kilometrage is nodig.
 • Verlichtingstechnologie heeft de laatste jaren snel vooruitgang geboekt. Elke dag kunnen chauffeurs profiteren van high-end spots met de lichtopbrengst van een autokoplamp.
 • Vooral belangrijk op de lange afstand fiets: het juiste zadel; ga akkoord met de dealer na de aankoop om verschillende zadels te proberen. Zo kunt u erachter komen welke precies bij u past.


Haibike SDuro Trekking RC

De Frankische e-bike-specialisten van Haibike bieden een sportieve trekkingfiets die veel biedt voor een redelijke prijs. De Yamaha-middenmotor van de SDuro is compatibel met een dubbele kettingring, dus de derailleur heeft 20 versnellingen. De motor duwt hard; Zijn prestaties kunnen fijn gedoseerd worden door pedaaldruk. U kunt dus op gladde steile secties met een kleine versnelling gevoelig naderen of rond obstakels. Het brede stuur geeft veel controle, maar is enigszins ongemakkelijk tijdens langere tochten, omdat de houding behoorlijk sportief is. De verende vork reageert goed en het bagagerek is stevig bevestigd aan het spatbord. De Yamaha-aandrijving is hoorbaar maar aangenaam onopvallend voor een e-bike.

Gewicht: 23, 8 kg
Bereik: 39.2 km
U-factor *: 2.2
Middenmotor: Yamaha
Batterij: frame batterij 400 Wh
Derailleur: Shimano XT
Schijfremmen: Shimano XT
ALGEMENE BESCHERMING: goed (1.8)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: De Yamaha-motor is de Bosch-aandrijving amper en is goedkoop om te hebben. Met dubbele slinger resulteert dit in een groot versnellingsspectrum.
VOORDELEN: sportieve fiets met overtuigende aandrijving en hoogwaardige uitrusting
NADELEN: hogere accucapaciteit voor een trekkingfiets wenselijk


Hercules Alassio

Vrij zeldzaam: de Suntour-motor in het achterwiel van de Alassio. Stille, directe start, sterke ondersteuning (50 Nm), harmonieert goed met de bestuurder en het circuit. Alleen de (late) vergrendeling vindt enigszins bruusk plaats. 612 Wh batterijcapaciteit is een belofte die helaas niet kan worden gehandhaafd in termen van bereik (slechts 35 km testbereik). Hij wordt bediend met tip-schakelaars op het stuur, die moeilijk met handschoenen te bedienen zijn. Het frame is netjes verwerkt, zelfs voor het reizen van bagage op de drager met een laag zwaartepunt dat voldoende stijf is en is uitgerust met middenklasse componenten (behalve XT-aandrijving). Comfortkenmerken: vork met vergrendelingsfunctie op het stuur, gematigd responsieve geveerde stoel en ergonomische handgrepen met croissants.

Gewicht: 26, 0 kg
Bereik: 35, 2 km
U-factor *: 2.8
Achterste motor: SR Suntour
Batterij: frame batterij 612 Wh
Derailleur: Shimano XT
Schijfremmen: Shimano BR-M447
ALGEMENE LEIDING: goed (2, 2)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: weg van de mainstream, geen schoonheid, maar goedkoop en praktisch. Met de Alassio e-touring doen nieuwkomers amper iets.
VOORDELEN: sterke ondersteuning, goede ergonomie en verlichtingsapparatuur
NADELEN: slecht reagerende zadelpen, gematigde bedieningsknoppen, bereik


Kalkhoff Integrals 10

De Kalkhoff Integrale vertrouwt op de Impulse-aandrijving van het moederbedrijf Derby Cycle. De krachtige, krachtige motor voor elke ondersteuning is afkomstig van een 603 Wh batterij, die elegant is verborgen in de Integrale. De Kalkhoff-shows op de berg zijn zelfs sterker dan veel S-Pedelec; Zelfs als de motor uit staat, rolt hij snel. Het systeem bevat ook een groot display op de speciale stuurstang, die in combinatie met een smartphone, naast andere navigatiefuncties, inkomende oproepen kan weergeven. Het ietwat conservatieve uiterlijk van het beeldscherm, men vertrouwt deze techniek in eerste instantie niet. Onder het display bevindt zich een dubbele koplamp, die 's nachts zorgt voor 100 lux voor een optimale verlichting van de weg.

Gewicht: 26.1 kg
Bereik: 56, 6 km
U-factor *: 2.2
Middenmotor: Impuls Evo RS
Batterij: frame batterij 603 Wh
Derailleur: Shimano Deore
Schijfremmen: Shimano Deore
ALGEMENE LEIDING: zeer goed (1, 4)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: De integraal is sterk gemotoriseerd, elegant en zeer goed uitgerust. Dit maakt het een interessant alternatief voor het Bosch-systeem
VOORDELEN: zeer goede motor, hoogwaardige apparatuur en elektronische extra's
NADELEN: duur en moeilijk


Kettler Traveler E Light

Haal je de boog eruit? Het ontwerp is misschien niet voor iedereen, de prettige bediening van de fiets is waarschijnlijker. Ondanks het rack-rack kan het goed overweg met lichtgewicht toermotoren. Dit past in de gematigd sportieve zitpositie en het ergonomische stuur en de sportieve prestatieversie van de Bosch-aandrijving. Hij duwt mee op de berg en reguleert zachtjes. Dankzij XT derailleur versneld spritzig; De goed gedoseerde prestaties van de schijfremmen kunnen bijbenen. Vrij smalle, wrijvingsarme banden met lekbescherming vervolledigen de levendige rij-indruk. Zelfs als de motor uit staat, rijdt de Traveller heel goed. Comfort is niet te veel te verwachten, maar de verende voorvork werkt redelijk goed.

Gewicht: 22, 0 kg
Bereik: 41, 8 km
U-factor *: 2.8
Middenmotor: Bosch Performance Line
Batterij: frame batterij 500 Wh
Derailleur: Shimano XT
Schijfremmen: Shimano BR-M615
ALGEMENE LEIDRAAD: zeer goed (1, 3)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: Gemakkelijke fiets voor de sportieve tour. Het concept is samenhangend - als u niet te veel bagage nodig heeft, bent u goed uitgerust met het E-Light.
VOORDELEN: lichte, snelle, krachtige motor, prettige bediening
NADELEN: Sportief concept kost comfort en bereik

KTM Macina Sport 11 CX5 +

De KTM-trekkingfiets heeft veel te bieden. Het begint met de krachtige Bosch Performance CX-drive met 500 Wh batterij, die bij elke trapfrequentie sterk duwt en wordt hier gecombineerd met de innovatieve Nyon-boordcomputer. Het grote, heldere display is niet alleen extreem gemakkelijk te lezen, maar biedt ook interessante aanvullende functies; dus het geeft een hoogteprofiel weer van de gereden route. Verschillende functies kunnen achteraf door de app worden geïnstalleerd. Een ander hoogtepunt in de KTM is de 11-traps derailleur, die vermogen verschuift en zeer soepel is. De schijfremmen zijn eenvoudig te bedienen en uit te stellen; Kokkels aan het stuur verbeteren de ergonomie. Slechts een klein veercomfort onder het zadel ontbreekt tijdens een lange tour.

Gewicht: 21, 8 kg
Bereik: 41, 6 km
U-factor *: 2.8
Middenmotor: Bosch Performance Line CX
Batterij: frame batterij 500 Wh
Derailleur: Shimano XT
Schijfremmen: Shimano XT
ALGEMENE LEIDING: zeer goed (1, 4)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: De KTM trekkingfiets is volledig succesvol. Het biedt alles wat je zou willen van een sportieve e-bike tegen een redelijke prijs.
VOORDELEN: krachtige motor, hoogwaardige boordcomputer en moderne 11-versnellingspook
NADELEN: Goede veerondersteuning voor misschien iets meer comfort ontbreekt


Merida E-Spresso 900 EQ

De stappen rijden van Shimano werkt goed in combinatie met een derailleur erg goed. Op de Merida zorgt de 10-versnellingspook voor duidelijke versnellingswisselingen; De rit ondersteunt een groot cadansbereik en voelt erg sterk op de berg. Typerend voor een trekkingfiets zijn de schijfremmen, die langzamer werken, maar niet te slap. De uitrusting van de E-Spresso heeft enkele positieve details, zoals een hoogwaardig verlichtingssysteem, maar helaas ook zwakheden zoals gebrek aan overeenstemming met de StVZO (bel ontbreekt), een niet geschikt voor trekkingfiets te zachte bagagedrager waaraan tassen slecht kunnen worden bevestigd, of te weinig bodemvrijheid van de pedalen, waardoor de kromming van de curve een probleem is.

Gewicht: 22.7 kg
Bereik: 37, 6 km
U-factor *: 2.1
Middenmotor: Shimano Steps
Batterij: frameaccu 418 Wh
Derailleur: Shimano XT
Schijfremmen: Shimano XT
SAMENVATTING: voldoende (2.9)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: Merida biedt een hoogwaardige trekkingfiets met de E-Spresso 900 EQ. Tekorten zoals het ontbreken van kromme kanteling leiden tot devaluatie.
VOORDELEN: eenvoudig, goedkoop, sportief
NADELEN: Bagagedrager niet geschikt, slechte helling van de helling


Pegasus Premio E10

De Pegasus-trekkingfiets is uitgerust met de Bosch Performance CX-motor, de krachtigste versie van de middenmotor. Met een maximumkoppel van 75 Nm duwt de Pegasus krachtig; op de berg levert hij hogere snelheden dan andere Bosch-modellen. Zo kan het beschikbare wiel met drie frame-vormen zeer sportief bewegen; de 10-traps derailleur, die ook goed werkt onder belasting, en de vrij scherpe schijfremmen, passen goed bij het karakter van de Pegasus, die zijn dynamiek enigszins achter de ongewone buitenkant verbergt. De fiets is stabiel en veilig; op het rechte stuur zouden kleine eekhoorns de ergonomie verbeteren. Vooral met het oog op de sterke motor is de prijs zeer aantrekkelijk.

Gewicht: 24.7 kg
Bereik: 45, 2 km
U-factor *: 2.7
Middenmotor: Bosch Performance Line CX
Batterij: frame batterij 500 Wh
Derailleur: Shimano SLX
Schijfremmen: Shimano BR-M447
ALGEMENE LEIDING: zeer goed (1, 4)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: met zijn krachtige motor trekt de Pegasus veel rijplezier. Het juiste model voor diegenen die op zoek zijn naar een visueel discrete maar sportieve e-trekkingfiets.
VOORDELEN: sterke ondersteuningsmotor, componenten van hoge kwaliteit
NADELEN: kokers op het stuur ontbreken


Radon scart-hybride

Sportief: Het klassieke Crosser-frame biedt voldoende stijfheid en een uitgerekte zitpositie - spatborden en bagagerekken - Radon vertrouwt op een pittig rijden op asfalt zoals een bospad. De XT-derailleur is hiervoor de juiste optie. De vork is voldoende voor trekking op boswegen, het iets te brede stuur wil het sportieve beeld ondersteunen. Door aan de remgrepen met twee vingers te trekken, reageert de scart direct en gemakkelijk. De Active Line-motor past niet echt in het trekking-testveld; op verlopen ontbreekt het laatste stukje. De lichtgewicht fiets biedt weinig comfort - maar dit wordt nauwelijks verwacht. Het maximale laadvermogen van slechts 95 kg, de afwezigheid van een standaard en de verlichting drukken de algehele beoordeling aanzienlijk omlaag.

Gewicht: 19, 8 kg
Bereik: 39, 4 km
U-factor *: 2.2
Middenmotor: Bosch Active Line
Batterij: frame batterij 400 Wh
Derailleur: Shimano XT
Schijfremmen: Shimano Deore
ALGEMENE GIDS: voldoende (3.6)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: Flott, maar niet helemaal harmonieus presenteert het licht Radon Scart. Zelfs de goedkope prijs op het eerste gezicht is gerelativeerd.
VOORDELEN: lichtgewicht, torsiebestendig frame, goede remmen
NADELEN: onvoldoende laadvermogen, kleine batterij, ongeschikte motor


Rose Xtra Watt-5

De Rose Xtra Watt-5 schittert met een meesterwerk van Duitse techniek: de Rohloff Speedhub, een uiterst betrouwbare versnellingsbak met 14 versnellingen - de droom van elke trekkingliefhebber. Op de e-bike is het circuit weliswaar niet volledig overtuigend, omdat het het schakelen van de versnelling duidelijk maakt en de pedaalbrekingen zo kort zijn dat je met zo'n 25 km / u in de elfde of twaalfde versnelling rijdt. Zeer hoge kwaliteit is de uitrusting met goed functionerende veerzadelpen, vanaf het stuur van de blokkeerbare vork en handige pedalen. Voeg daarbij het eenvoudig te lezen Bosch Nyon-display met zijn talrijke functies. De Bosch-schijf in de Performance-versie presenteert zich op de testfiets nogal ongewoon ingetogen.

Gewicht: 25, 2 kg
Bereik: 46, 0 km
U-factor *: 2.1
Middenmotor: Bosch Performance Line
Batterij: frame batterij 500 Wh
Naafversnellingsbak: Rohloff Speedhub 14
Schijfremmen: Shimano XT-trekking
ALGEMENE BESCHERMING: goed (1.9)
 • bereiken
 • rit
 • remmen
 • veldtest
 • uitrusting

Conclusie: The Rose kan niet scoren met zijn nobele circuit. Omdat het model Xtra Watt-4 met traploze NuVinci-schakeling goedkoper en functioneler is.
VOORDELEN: hoogwaardige functies, Nyon-display met vele functies
NADELEN: Circuit en rijden zijn niet in harmonie