Kennis helpt koffie tegen hoofdpijn?

Is er een vuurwerk in je hoofd aan het exploderen? Voordat je direct naar pijnstillers gaat, moet je het eerst proberen met een koffie: omdat de cafeïne in de koffie de bloedvaten uitbreidt, die van tevoren samentrokken en zo hoofdpijn veroorzaakten . Echter, deze "behandeling", vooral goed voor degenen die nauwelijks koffie drinken, in alle andere, zou het gewenningseffect al lang begonnen zijn.

Overigens: zelfs degenen die geen koffie meer drinken, kunnen hoofdpijn krijgen. Want zelfs de regelmatige consumptie van één tot twee kopjes per dag kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken, zoals hoofdpijn, als je het bedrag verlaagt of als je geen koffie meer drinkt.

Cafeïne werkt bijna als pijnstillers

Cafeïne komt heel snel in onze bloedbaan en is daar na 30 tot 45 minuten detecteerbaar. De stof blijft dan ongeveer vier uur in het lichaam en wordt vervolgens in de urine uitgescheiden. In de tussentijd maakt de substantie ons niet alleen wakker, maar kan hij ook hoofdpijn bestrijden. Volgens studies remt cafeïne in het lichaam de productie van zogenaamde prostaglandine hormonen, die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan ​​van pijn. Acetylsalicylzuur (ASA) heeft ook een analgetisch effect op hetzelfde effect - een werkzaam bestanddeel dat voorkomt in veel hoofdpijnmedicijnen.

Pas op voor migraine!

Omdat met name met deze vorm van cocaïnepijn snelle actie vereist is en het directe gebruik van een pijnstiller wordt aanbevolen - de beste manier om pijnstillers te gebruiken, als je ze bij het eerste teken van hoofdpijn gebruikt. Getroffen patiënten zeggen dat pijnstillers niet werken als ze te laat worden ingenomen.