Is desinfecterend middel slecht voor de huid?

Producten met een antibacterieel effect bevatten alcohol - waardoor de huid wordt ontdaan van vocht en vetten, waardoor deze uitdroogt. Hoewel de meeste zeep en handgrepen hun doel dienen en bacteriën doden, vernietigen ze ook bacteriën die geacht worden pathogenen op de huid te elimineren. Als gevolg hiervan neemt het risico op infectie toe - maar het tegenovergestelde zou eigenlijk het geval moeten zijn na het gebruik van een ontsmettingsmiddel! Canadese onderzoekers ontdekten ook dat desinfecterende middelen huidveroudering kunnen bevorderen, omdat huidcellen sneller afsterven van de alcohol die ze bevatten.

Hoe nuttig zijn producten voor handdesinfectie?

  • In ziekenhuizen, medische praktijken en in de zorg is het natuurlijk essentieel om aandacht te besteden aan een strikte handhygiëne. Deskundigen wijzen er echter op dat klassieke handenwassen met zeep in de particuliere sector voldoende is om ziekteverwekkers zoals influenzavirussen af ​​te weren.
  • Het is belangrijk dat u uw handen ongeveer 20 tot 30 seconden wast - en dat regelmatig. Nadat je naar het toilet bent gegaan en voordat je gaat eten, moet het vanzelfsprekend zijn om je handen te wassen. Maar zelfs nadat het afval was neergehaald, moest je niezen of hoesten (het beste niezen altijd in de kromming van de arm, dat minimaliseert het risico op infectie aanzienlijk!), Voordat je voedsel klaarmaakt of voordat je een nieuwe wond geeft.