Kennis Wanneer moet je jezelf wegen?

Het laagste gewicht dat je 's ochtends krijgt na het opstaan ​​en de eerste versnelling naar het toilet, maar zelfs voor het ontbijt.

In verschillende online forums is het echter aan te raden om een ​​glas water te drinken na het opstaan ​​om het nachtelijke effect van uitdroging en zweetverlies te compenseren. Dan moet je ongeveer 30 minuten wachten om te wegen en dan naar verluidt je meest eerlijke gewicht krijgen.

Daarentegen is een gewicht van uzelf 's avonds niet erg effectief, omdat de voedingsinvloeden van uw dag heel anders zijn - of u nu sporten of misschien ziek bent of niet.

Je Weegschaal: het maakt je niet ongelukkig!

  1. Weeg niet elke dag! In je gewicht brengen vele dagfactoren mee, maken de schommelingen op korte termijn van één kilogram vrij normaal. In het geval van vrouwen heeft bijvoorbeeld de toestand van de cyclus invloed op het gewicht. Stel jezelf dus niet onder stress: het is voldoende om één tot maximaal twee keer per week te wegen. En je bent geen slechte persoon als je weegschaal een pond meer toont.
  2. Gebruik nooit verschillende schalen! In je sportschool / vakantie appartement / zwembad, etc. is een andere schaal dan de jouwe thuis? Fijn - laat ze staan ​​en bekijk ze alleen van een afstand. U gebruikt altijd een en dezelfde schaal op één en dezelfde achtergrond (wat het resultaat kan beïnvloeden) in één en hetzelfde tijdslot! Alleen dan krijg je een betrouwbaar overzicht van je gewichtsontwikkeling.
  3. Let op: als u een body analyzer gebruikt die gebruik maakt van Bioimpedance Analysis (BIA), moet u zichzelf 's avonds beter afwegen! Reden: 's Avonds heeft u het vochtgehalte van uw lichaam dat' s nachts zakt, weer goed in balans is - en dus voor een correct meetresultaat zorgt. Omdat zonder deze vloeistofbalans de schaal u te hoog lichaamsvet kan tonen!

Voors en tegens: dagelijks wegen?

Nadelen: meer dan alleen een cijfer

Laura Hindelang werkt op de blog van True Fitness-blogsportsite, waarbij ze haar persoonlijke welzijn weegt boven gewicht in plaats van nummers op de weegschaal.

"Natuurlijk, ik heb een weegschaal, maar die staat in mijn keuken, weegt havermout, meel en aardappelen. Zelf heb ik al zo lang geen meetinstrument opgezet, ik weet niet meer wanneer dat laatste was, laat staan Want hoeveel kilo's heb ik toen bij me gedragen, waarom? Ik definieer mijn lichaam op een lange termijn meer dan een getal dat je gek maakt. Na twee dagen zonder koolhydraten ben je ineens een halve kilo, volgens Weegschaal Als je jezelf trakteert op hamburgers met friet - of als je gewoon een vervelende maag hebt - heb je twee kilo 's nachts gewonnen, en bovendien kan een schaal geen onderscheid maken tussen vet, vloeistof en spieren, dus een voordeel op de weegschaal kan vervelend zijn Natuurlijk kunnen extra ponden ook staan ​​voor het succes van de training. Natuurlijk kan een balans de gezondheidstoestand en kwaliteit van leven niet meten, maar meer accumuleren in tijden van eetstoornis De gevallen waarin regelmatige weging obsessionele neurose wordt. Of en hoe mijn lichaam verandert, ik kan twee factoren in plaats van cijfers zeggen: mijn spijkerbroek en mijn persoonlijke welzijn. "

Voors: alles onder controle

Sandra Herch werkt in de Hamburg True Fitness blogredactie als assistent van de hoofdredacteur en weegt ze dagelijks in.

"Ik ben eerlijk, ik heb een paar kilo te veel en in de loop der jaren hebben ze me zo stil en stiekem gestalkt, op het moment dat ik het zelden heb ingewogen. Nu, het is al te laat, het spijt me. Natuurlijk, ik voelde dat de dingen steeds krapper worden, de kledingmaat is veranderd, alle tekens, maar ik heb ze genegeerd. Het getal op de weegschaal toont me zwart en wit en springt gevaarlijk tegen me. Kilogram, en op de weegschaal gaan - niet elke dag, maar meerdere keren per week - helpt me om de baas te blijven, en ik probeer altijd iets nieuws, zoals EMS-training, een uitdaging met mijn collega, 5 Tot en met 2 vasten, en nu heb ik een fase waarin ik zonder tarwe zit, als ik iets probeer, natuurlijk, zou ik ook graag willen weten of het me kilo's heeft verloren, zelfs uitschieters zoals een pizza en een glas rode wijn in de avond en Ik kan sportvrije tijden goed inperken. Natuurlijk weet ik dat wanneer de broek knijpt, er al rood alarm is en mijn persoonlijke gevoel op de eerste plaats komt. Geen nummer kan me precies vertellen of ik me comfortabel voel of niet, maar de schaal is gewoon een extra en noodzakelijk hulpmiddel voor mij. "