Kennis Wat helpt bij hondenvlooienbeten?

Wie heeft een hond, kent de vervelende parasieten: hondenvlooien. Helaas kunnen ze ook worden overgedragen aan de eigenaar van de hond. Hondenvlooienbeten bij de mens kunnen worden herkend door groepvormige lekke banden op de huid. Meestal liggen veel plekken dicht bij elkaar en jeuken sterk. Huidirritatie kan op het eerste gezicht op mazelen of een allergische reactie lijken. Als de hond jeukt, zijn het waarschijnlijk vlooienmijten. Belangrijk: Kras niet te hard, anders kunnen ziekteverwekkers in de huid terechtkomen en infecties veroorzaken.

De beste onmiddellijke actie is om de getroffen gebieden af ​​te koelen. Anti-insectengels kalmeren de huid. Als u allergisch bent voor de beten, laat de arts u Antihistamininka voorschrijven. Lage dosis zalven zijn ook zonder recept verkrijgbaar in de apotheek.

Weg met hondenvlooien

Het is moeilijk om de vervelende parasieten opnieuw te verbannen. Zonder voedsel kunnen ze tot een jaar in hoeken en scheuren overleven. Ze vermenigvuldigen zich heel snel omdat vrouwtjes tot enkele honderden eieren leggen in tapijten en stoffering. Zelfs niet-hondenbezitters kunnen hondenvlooien vangen tijdens het wandelen in het bos of bij het tuinieren. Daarom is het motto: snel reageren!

Was beddengoed, kleding en kussenslopen, etc. op zijn minst 60 graden Celsius in de wasmachine zodat de larven afsterven. Leg delicate stoffen in plastic zakken een paar dagen in de vriezer. Schone tapijten, banken en de hondenmand grondig, veeg vloeren grondig. Behandel transportboxen met een antivlooienmiddel. Kam de hond met een vlooienkam met strakke tanden. Bij het omverwerpen van een heldere doek herken je de uitwerpselen van de hondenvlooien als roestbruine stippen. Vervolgens onmiddellijk naar de dierenarts. Hij schrijft waarschijnlijk een spot-on remedie voor, die wordt toegepast als een druppel achter het oor en de parasieten doodt over het hele lichaam. Vlooien-shampoos voor de vacht en vlooienbanden kunnen dit voorkomen.

Tip van de verdelger: 's Nachts rond het bed verdelen kommen met water en afwasmiddel en doe het in een brandende kaars. Dan springen de vlooien uit de matras, streven naar het licht en verdrinken in het water.