Kennis Wat te doen met dun haar?

Het slechte nieuws: als je dun haar bent geboren, zal het niet veranderen.

Het goede nieuws: je kunt je haar voller krijgen met kapsel, kleur en styling (zie 'Basisregels' hieronder). Het wordt alleen problematisch als je oorspronkelijk volle haar dunner en dunner wordt. Dit heeft minder te maken met erfelijkheid dan met een tekort aan je lichaam. Dun haar kan wijzen op een tekort aan silicium, vitamine D, aminozuren of andere mineralen zoals zink. Een bezoek aan de huisarts kan duidelijkheid verschaffen en ook ernstiger oorzaken zoals schildklierproblemen uitsluiten.

3 basisregels voor dun haar:

  1. Vermijd overmatige verzorging . Dun haar heeft lichte zorg nodig - u kunt geen voedingsstoffen aan het haar van buitenaf toevoegen. Olijfolie of intens voedende verzorging vlakt het haar af en beklaagt zich onnodig.
  2. Haarwortels voor haarlijn werken geweldig om je haar pittiger te maken en een volumineus uiterlijk te creëren.
  3. Lang haar en grote stappen zijn niet toegestaan . Omdat hoe langer het haar, hoe zwaarder het haar wordt. In plaats van er voller uit te zien, ziet je haar er gewoon plat uit. Grote stappen maken je haar nog magerder. Een lange bob of bob-snede, aan de andere kant, laat je haar er voller uitzien.

Waar moet ik rekening mee houden voor gezond haar?

Gezonde voeding staat centraal in gezond, sterk haar. Mineralen, eiwitten en vitamines zijn wat je haar nodig heeft om gezond te worden, of het nu dun of dik is. Een ontgiftingsbehandeling vult giftige stoffen en verontreinigende stoffen uit je lichaam, dus je creëert een optimale basis voor de opname van voedingsstoffen. Het doel zou moeten zijn om je haar van binnenuit te versterken. U kunt speciale supplementen aan uw dieet toevoegen om acute voedingstekorten te bestrijden.