Kennis Wat te doen tegen striae?

Ongeveer zeven van de tien vrouwen krijgen de typische striae tijdens of na de zwangerschap . Want in hoofdzaak bepaalt de genetische aanleg, of de conjunctiva van de moeder tijdens de groei van haar maag, de overspanning vasthoudt of tranen en dan de gevreesde strips vormen (specialistische terminologie: striae gravidarum). Trouwens, de meest effectieve manier om de aanstaande moeder langzamer aan te laten komen, is om de huid beter te helpen . Bovendien, gunstig, zo niet erg sexy: draag de gordel om rond de buik te dragen, wat het huidweefsel vergemakkelijkt, de draagkracht zit dan meer in het ondersteunende wasgoed.

Waar komen zwangerschapsstrepen voor?

De striae ontstaat wanneer de stevige huidlaag, zei Banal, de spanning van de spanning niet meer kan behouden en scheuren. Meestal blijven ze achter op de onderbuik. Maar ze kunnen ook worden gevoeld op de dijen, heupen, billen en zelfs op de borsten.

Wat kan preventief worden gedaan?

  • Om de huid elastisch te houden, moet u hem tijdens de zwangerschap één of twee keer per dag zachtjes masseren met een goede olie .
  • Een geleidelijke (en niet plotselinge) gewichtstoename helpt de huid langzaam wennen aan de extra kilo's.
  • Speciale ondersteuning bij het wassen rond de buik verlicht het weefsel.
  • Oefening (minstens een half uur lopen op de dag) & sporten stimuleren de stofwisseling van de huid.
  • Bovendien vermoeden deskundigen dat het drinken van zowel veel als een borstelmassage de huid kan ondersteunen (er is echter geen bewijs).

Krijg je striae terug?

Sommige dermatologen gebruiken een hoogfrequente laser om de striae aan te vallen. Het principe: de laser maakt gebruik van kleine gaatjes, deze mini-verwondingen moeten de huid bewegen om sterkere reparatiemechanismen in beweging te krijgen. De methode is relatief duur. Goedkoper is een zogenaamde Dermaroller, hij werkt aan het gelijkaardige principe van micro-needling. Het beste komt u eerst overeen met uw eigen dermatoloog. En voor geruststelling: in de regel verdwijnen de strepen na verloop van tijd . Je hebt echter geduld nodig, het duurt minstens een jaar. En ze zullen niet volledig verdwijnen.