Kennis Wat te doen tegen hangende schouders?

Opknoping schouders geven een zekere slacki-mentaliteit, zelfs in een anders perfect getraind lichaam . In de meeste gevallen zijn spierverstoringen en zwakke Schutler- en bovenrugspieren verantwoordelijk voor de niet-werkende schouderdelen. De oorzaak is vaak dat we te veel zitten . En tegelijkertijd met een zeer slechte houding. We kantelen het bekken naar achteren, de armen en schouder worden afgetapt en de muis op de computer wordt naar voren en naar beneden getrokken en het hoofd wordt gekanteld - klaar is de ronde rug met hangende schouder .

Ook kan een verandering in de vorm van de wervelkolom (ideopathische scoliose) resulteren in een verandering in botgroei en dus leiden tot een verandering in de statistiek van het schoudergewricht . Hier is een correctie veel complexer, soms zelfs alleen mogelijk door orthopedische chirurgie. Het ziet er anders uit wanneer spierzwakte of disbalans de oorzaak zijn van hangende schouders. Dus aan het werk gaan zitten en werken leidt tot een grotere vraag, vooral op de borst- en schouderspieren. Als dit regelmatig wordt geclaimd, heeft het de neiging om te verkorten. De rugspieren raken "overbelast" en wanneer ze moe zijn, kunnen ze de ribbenkast niet langer adequaat tegen de zwaartekracht oplichten. Een verkorting van de thoraxspieren door te veel krachttraining zonder de juiste versterking van de rugspieren en het uitrekken van de borstspieren leidt ook tot voorkeursschouders. Drie essentiële aspecten bieden een oplossing:

  • een bewuste, ergonomisch correcte en rechtop zittende houding aan de tafel
  • Het is ook voordelig om vaak te veranderen van werken tijdens staan ​​en zitten.
  • Een gerichte training van de spieren van het bovenlichaam , met name de schouder, de buik en de bovenrug
  • een gericht rekprogramma, speciaal voor de borst en schouders om verkorting van de corresponderende spieren te voorkomen