Kennis Welke sporten zijn er voor vrouwen en meisjes?

In principe kunnen vrouwen en meisjes alle sporten doen die mannen doen. Lang geleden zijn de tijden dat werd gedacht dat ijshockey, vechtsporten, extreme uithoudingsvermogen of dergelijke niet geschikt zijn voor vrouwen. Niet het geslacht bepaalt of een sport leuk is en je brengt de juiste omstandigheden, maar de fysieke gesteldheid. Dus met een lichaamsgewicht van 80 kilogram of meer, wordt u niet noodzakelijk een paardenjockey of een sierlijke artistieke turnster. Aan de andere kant zijn lichte personen met een gewicht van 50 kilogram niet noodzakelijkerwijs voorbestemd voor contactintensieve rugby- of hamerworp - ongeacht of ze mannelijk of vrouwelijk zijn.

Als je cliché hebt geantwoord, staan ​​waarschijnlijk paardrijden, paardrijden, paardrijden ... en gesynchroniseerd zwemmen bovenaan de lijst als het gaat om volledig vrouwelijke sporten. Immers, zijn

  • Synchroon zwemmen en
  • Ritmische gymnastiek

De enige twee Olympische disciplines voorbehouden voor vrouwen - maar omgekeerd is er geen sport op de Olympische Spelen waar alleen mannen meedoen.

Het verhaal van wat er 50 jaar geleden op 19 april 1967 in Boston gebeurde, is ronduit bizar. KV Switzer , geboren in Beierse Amberg , was de eerste vrouw die betrokken raakte bij het startveld van de marathon van Boston en vestigde de aandacht op de wrok en vijandigheid van de racedirecteur. Wedstrijdleider Jock Semple, een strikte en consistente Schot, was uit zijn gedachten toen hij Switzer zag. Hij probeerde Switzer uit de race te duwen en haar lastig te vallen. Maar de vriend van Switzer, de 115-kilo atleet Miller, controleerde de racedirecteur op de beste voetbalmanier terzijde. Hoe de tijden zijn veranderd, een blik op de finisherlijst van's werelds grootste marathon in New York shows: vorig jaar stonden 43 procent vrouwen aan de start.

Het enige criterium dat telt bij het kiezen van een sport is of het leuk is en je kunt genieten van de beweging zonder fysiek overbelast te raken. Maar dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.