Kennis Welke vruchten kun je grillen?

Meestal denken we er niet aan om fruit op de grill te zetten. Daar ontvouwt zich daar - of het nu gas of kolen is - vanwege de extreme hitte een fantastische smaak.

• Geschikt is fruit - als het niet zo klein is dat het door de grill valt. Houd niet van bessen . Zie onze lijst hieronder!

Hoe hoger het gehalte aan fructose, hoe mooier het gekarameliseerde fruit. In combinatie met de typische barbecuesmaak resulteert dit in slechts een paar minuten in een ongewoon heerlijk dessert of een creatief bijgerecht, waardoor vlees, vis, groenten of kaas naar een geheel nieuw niveau van genot worden getild.

De top 10 fruit voor het grillen

Onze hitlijst met de lekkerste vruchten voor de grill - en een (van veel) ideeën voor de bereiding:

  1. Ananas - Schijf en serveer met een bolletje vanille-ijs als dessert.
  2. Banaan - Laat het fruit in de kom en halveer in de lengte, met de kom naar beneden tot bruin en geniet met ijs, honing en noten als dessert. Optioneel: doe chocoladestukjes in de banaan en laat ze smelten.
  3. Perzik - halveer en karameliseer aan de binnenkant, draai dan om en vul wat roomkaas en eet tot biefstuk.
  4. Watermeloen - Maal in plakjes of blokjes aan het spit en nip dan met feta en munt.
  5. Peer - Halveer en carameliseer eerst aan de binnenkant, draai dan en vul met (blauwe) kaas, blijf aan de zijkant van de schaal grillen. Past goed bij salade en stokbrood.
  6. Mango - Grill in grote stukken (en niet te rijp) en serveer met chili en limoensap aan vis of gevogelte.
  7. Fig - Volledig gegrild als geheel en dan met honing, ijs en lavendelbloemen als dessert of puur om barbecuekaas te eten.
  8. Apple - In plaats van het reconstrueren van de kerstgebakken appel, combineer je eenvoudig gegrilde appelschijfjes met hartige worsten.
  9. Citroenen - ongebruikelijk maar geniaal: kort gegrild haal je uit gehalveerde citroenen meer sap en smaak uit. Gebruik voor vinaigrettes, sauzen of zelfgemaakte frisdranken.
  10. Mix spuug - onbeslist spuug alles op een houten stok en besluit of je de spies wilt poetsen met kokos en ijs als dessert of met een kruidenvinaigrette als een vlees-metgezel.