Welk fruit heeft de meeste suiker?

Vooral in de zomer houden we van fruit in alle kleuren en vormen - of kersen, meloenen of ananas. maar:

• Er zijn veel fructose in veel soorten fruit!

De banaan heeft 21 gram suiker, gevolgd door druiven en lychee met ongeveer 17 gram suiker per 100 gram. De vijgen bevatten 16 gram suiker. Zeer populair in de zomer: ananas en mango ! Maar let op: je slaat met 13 gram suikerbeuk. Peren en nectarines bevatten 12 gram suiker - appels en kersen hebben bijna precies zoveel suiker als 11 gram.

Suiker val gedroogd fruit en geconserveerd fruit

  1. Pas op voor gedroogde vruchten : appelringen, dadels of rozijnen bevatten bijvoorbeeld tot 70 gram suiker!
  2. Daarnaast moet je fruit ook voorzichtig in de blik doen - omdat er extra suiker wordt toegevoegd. Beter om hun toevlucht te nemen tot vers fruit.
  3. In tegenstelling tot de bovengenoemde soorten fruit, hebben bessen ( avocado, citroen of guave) heel weinig suiker - minder dan 7 gram!

Fruitsuiker in fruit - de feiten

Fruit kan dus veel suiker bevatten, maar we moeten niet afschrikken! Fruit maakt deel uit van een gezond en uitgebalanceerd dieet, omdat het ons essentiële vitamines, vezels en mineralen biedt - en volgens de Duitse Voedingsmaatschappij is een vruchtrijk dieet heilzaam voor de gezondheid. 'Botanische diversiteit' is in deze context het toverwoord: het betekent dat de consumptie van verschillende fruitsoorten meer nutritioneel waardevol is dan elke ochtend hetzelfde soort fruit te gebruiken.

  • Overigens bevat de fructose in fruit bijna 400 kilocalorieën per 100 gram, net als tafelsuiker .
  • Echter, na het eten van fructose nemen onze insulinespiegels slechts langzaam toe - wat het anders maakt dan normale suiker!
  • Een ander verschil is dat fructose zoeter smaakt dan conventionele suiker: de zoetheid is ongeveer een derde sterker. Dit is de reden waarom fructose ook populair is als suikersubstituut voor bakken.
  • Maar nogmaals, het is aan te raden om te modereren met fructose: aangezien ons spijsverteringskanaal niet is ontworpen om grote hoeveelheden fructose te verteren, kan een hoge inname van fruit leiden tot een opgeblazen gevoel, buikpijn of diarree . En hij kan iets vet op zijn maag doen - zie ons volgende artikel!