Kennis Hoe houtsnippers uit de hand verwijderen?

Meestal gebeurt het in tuinieren of knutselen, komen vaak rond de kinderen strompelen met een splinter rennen in onze vingers huilen. Het zou niet goed werken om de splinter met een naald naar buiten te drukken, omdat huishoudelijke artikelen meestal niet steriel zijn. Dus: Allereerst, kinderen of kalmeren, er is geen tijdsproblemen. Vervolgens de vinger of de hele hand - afhankelijk van waar de splitter is - in een bak met warm zeepsop om te baden . Na ongeveer 20 minuten wordt de huid "gemacereerd", dus gezwollen en zacht. Vaak valt de splinter vaak vanzelf uit of kun je hem eenvoudig met een pincet eruit trekken .

Verwijder splinters - zo werkt het

Vul een plastic vingertje met natte watten en trek het over de aangedane vinger, plak de vinger (bij voorkeur met plakpleister). Op deze manier, laten we zeggen dermatologen, maak je een vochtige kamer, die 's nachts kan worden bewaard. De volgende ochtend zou de splinter vanzelf uit de huid moeten zijn gezwommen. Overigens helpt dit ook als hij in een ongunstige positie zou moeten zitten (zoals onder zijn vingernagel). En wat te doen als niet de vinger maar de hand wordt beïnvloed? Dan heb je een waterdichte plasticfolie nodig die je om je hand wikkelt . Toch kan hetzelfde effect worden bereikt dankzij een vochtige kamer.

Belangrijk: vermijd infectie

Voor alle verwijderingsmaatregelen is het belangrijk dat er geen ziektekiemen in de huid dringen en de site ontsteken. Daarom, ongeacht of u een naald gebruikt om de bovenste laag van de huid te wiggen of de splinter met een pincet te trekken, is het belangrijk om een ​​schoon "gereedschap" te hebben: desinfecteer de naald en / of het pincet (dompel onder in alcohol) en ga aan de slag met goed gewassen handen, Nuttig is een vergrootglas.

wenk

Zelfs als de splinter dieper in de huid zit, dwaalt hij meestal na een paar dagen naar de oppervlakte - vaak zonder iets te doen. Als de vlek rood of zelfs pus is, ga dan naar de kinderarts of dermatoloog.