Kennis Hoe ui-geur uit de handen te verwijderen?

De uiengeur is behoorlijk hardnekkig en zelfs de volgende dag, na het schrobben van de handen en het douchen, kan hij zelfs nog meer penetrerend in de neus kietelen. Zwavelverbindingen zijn verantwoordelijk voor de speciale smaak en geur van uien, die bij snijwonden vrijkomen en niet alleen de ogen doen branden, maar ook aan de handen hechten. Om van deze geur af te komen, is het niet genoeg om je handen alleen met zeep te wassen - er zijn speciale huismiddeltjes nodig: zout, zirkoon, frisdrank en een paar andere die je zeker in je keuken hebt.

3 tips tegen uiengeur op de handen

  • Zoutpap, bestaande uit wat citroensap en zoutkorrels, neutraliseert de uiengeur vanwege het citroenzuur.
  • Soda is een allround talent in de keuken! Het speciale natriumzout staat bekend om zijn neutraliserende en geurbestrijdende werking - perfect om de uiengeur op de handen te verwijderen. Meng gewoon een eetlepel frisdrank en water en wrijf er de handen in.
  • Roestvrij stalen zeep: de vorm ervan lijkt op gewone zeep, maar zodra deze in contact komt met water en uw huid, worden de zwavelmoleculen van de ui door de metalen afgebroken en treedt er een sterk geurverminderend effect op. Als alternatief kunt u uw handen wrijven op de kraan of op de roestvrijstalen gootsteen in uw keuken.

Iedereen die geen irritante uiengeur op de handen en irritante scrubben voelt, kan vanaf het begin een speciale ui-chopper gebruiken, die de groenten binnen een zeer korte tijd verslindt, of bedek wegwerphandschoenen om te snijden.