Kennis Welke voordelen heeft een menstruatiecup?

De menstruatiecup is een kleine, zachte cup gemaakt van siliconen van medische kwaliteit. Het wordt in de vagina gebracht, waar het menstruatiebloed wordt verzameld en ten minste om de 12 uur onder helder, koud water wordt uitgewassen. Van tijd tot tijd wordt de menstruatiecup ook gekookt - zoals babyfopspenen. Bij jonge vrouwen zijn de voordelen van dit alternatief voor tampons en maandverband snel verspreid: meer capaciteit dan verband of tampon, geen allergieën, geen uitdroging en een paar meer (zie hieronder). Uiteindelijk is de menstruatiecup ook een goedkoop alternatief.

Dit onderwerp hoort thuis in de grotere context 'ik-ontdek-mijn-vrouw-lichaam-nieuw'. Dit past bij de andere mega-trend 'stoppil' in plaats van de anticonceptiepil te gebruiken om de menstruatie volledig te onderdrukken. Een beetje terug naar de natuur, maar vooral terug naar vrouwelijke zelfbeschikking. Dit omvat ook het onderzoeken van wat er maandelijks in de vaginale mucosa samen met de tampon wordt gedaan. Veel chemie. Gehalogeneerde organische verbindingen, formaldehyde, pesticiden. Niet in alle, maar in veel (bron Ökotest). Dit is voorbij als u de menstruatiecup gebruikt.

Voordat we de voordelen van de menstruatiecup krijgen, zijn er enkele punten die een verandering kunnen betekenen:

  • U kunt de hoeveelheid menstruatiebloed en het slijmvlies in de oorspronkelijke cup zien. Ze wordt opgenomen in verband en tampons.
  • Je moet de menstruatiecup precies voor de baarmoeder zetten om het bloed te vangen.

Maar om eerlijk te zijn, moet je ook op de juiste manier een tampon inbrengen en de hoeveelheid bloed die je op het gewicht van de tampon voelt. Alleen dat je het in de prullenbak gooide - waar hij blijft fritsen - en de beker die je in het toilet hebt leeggemaakt. Maar je hebt deze voordelen met de menstruatiecup:

  1. Geen menstrueel afval (2 miljard tampons worden elk jaar weggegooid). Geweldig voor buitensporten.
  2. Geen chemie in het zeer receptieve mucosale weefsel van de vagina.
  3. Grote capaciteit: 30 ml - dat is drie keer meer dan met grote tampons.
  4. Geen allergieën - het komt zelfs niet tot een toxische shock (zijn al getriggerd door tampons). Maar pesticiden, organohalogeenverbindingen, formaldehyde, zelfs dioxine - in tampons en verbanden, vinden testers herhaaldelijk stoffen die gewoon niet thuis horen in een hygiëneproduct!
  5. Conventionele toiletartikelen drogen de vagina, niet de menstruatiecup.
  6. De prijs: De menstruatiecup kost tussen de 15 en 30 euro en blijft jarenlang goed .
  7. Onafhankelijkheid: De beker is er altijd bij en kan onmiddellijk worden gebruikt als de regel begint .

Als je te kieskeurig bent met de menstruatiecup, heb je nog steeds afval met biologische tampons, maar ze schaden je gezondheid niet. En ze zijn nu ook beschikbaar op abonnement. The Female Company maakt het mogelijk - inclusief sociale betrokkenheid.