Kennis Hoe verwijder ik de make-up op de juiste manier?

Veel vrouwen brengen een halve eeuwigheid in bad in de ochtend en zijn perfect gestyled om de dag te beginnen. 'S Avonds is een kattenwas voldoende voor hen. Helemaal niet goed! Grondige make-up verwijdering van het gezicht is helemaal belangrijk als je geen onzuiverheden wilt riskeren. Alleen degenen die hun huid elke dag echt reinigen en reinigen, zorgen voor een stralende teint. Dus je verwijdert niet alleen de make-overresten, maar ook vuildeeltjes die zich overdag op je gezicht hebben verzameld. Je voorkomt ook geblokkeerde poriën . Voor gezichtsreiniging zijn er verschillende producten en texturen, zoals reinigingsmelk, schuim, water, gel of gezichtstissues . Wat het beste bij u past, is afhankelijk van uw huidtype.

Make-up verwijderaar voor elk type

  • Droge huid: uw huid heeft geen talg en vet, dus moet het tegelijkertijd voorzichtig worden gereinigd en gehydrateerd om niet uit te drogen. Te agressieve reinigingsmethoden zullen je gezicht gespannen maken. Het is het beste om een romige reiniger of reinigingsolie te gebruiken om je gezicht te voorzien van essentiële vetzuren. Zo gaat het: plaats de vloeibare melk op een wattenschijfje en verwijder het vervolgens met lauw kraanwater.

  • Gevoelige huid: voor dit huidtype is het van het grootste belang om de huidbarrière niet te verzwakken of te irriteren. Het reinigingsproduct moet zo weinig mogelijk ingrediënten bevatten om onverenigbaarheden of allergieën te voorkomen. Hoe korter de INCI-lijst (= lijst met ingrediënten), hoe beter. Het is goed als het reinigen niet met water hoeft te worden afgespoeld. Vooral milde Mizellenwasser of zachte reinigende lotions zijn geschikt. Thermische waternevel helpt tegen irritaties.

  • Vette huid: deze huid moet in de diepte worden gereinigd. Vooral goed zijn schoonmaakgels . Vervolgens verheldert een tonicum de vetfilm en verwijdert het laatste residu. De reinigende gel wordt in de hand geschuimd, op het gezicht gespreid en gespoeld met warm water, de tonic blijft op de huid achter. Voor puistjes en mee-eters helpen reguliere scrubs die verstopte poriën openen.

  • Volwassen huid: bij het schoonmaken moet je alles vermijden dat de huid uitdroogt, zodat er geen rimpels of rimpels zijn. Blijf bij het principe: "Zo schoon als nodig, zo zachtaardig mogelijk". Ideaal voor het gezicht is een reinigingsmelk, die wordt verwijderd met lauw water of een in tonisch water gedrenkte wattenschijf .

  • Als u snel wilt werken: onderweg of tussendoor, bijvoorbeeld in de sportschool, zijn voorverzadigde reinigingsdoekjes of 2- of 3-in-1-producten praktisch, verwijderen, reinigen en tinten in één stap.