Kennis Hoe een teek correct verwijderen?

Als u een vinkje op uw huid vindt, moet u snel handelen. Hoe langer ze zuigt, hoe sneller ze ziekteverwekkers kan overbrengen. Omdat ze tijdens het steken een verdovingsmiddel afgeeft met het speeksel, doet de steek in het begin geen pijn. Daarom kan ze een tijdje aan het zuigen zijn. Maar het duurt minstens twee uur om bijvoorbeeld de ziekteverwekkers (bacteriën) van de Lyme-ziekte over te brengen, zodat je niet meteen je wandeling hoeft te stoppen. Hier zijn 3 goede opties en een noodtip om een ​​vinkje te verwijderen:

1. Het pincet stop de teek zo dicht mogelijk bij hun monddelen, zonder in de buik te knijpen. Trek het verticaal uit de huid.

2. De tick-kaart heeft een V-vormige inkeping aan de zijkant. Leg de kaart plat op de huid en steek het vinkje er zijdelings in. Laat het los met een vloeiende beweging naar boven.

3. De teek lasso ziet eruit als een pen. Wanneer u op het apparaat drukt, komt er een fijne metalen lus naar voren. Leg deze dicht bij de teek en draai de lasso aan door de druk te verminderen. Nu kunt u het vinkje verticaal uittrekken.

4. De vingers Alleen in geval van nood en als geen van bovenstaande gereedschappen aanwezig is! Probeer de teek dicht tussen duim en wijsvinger vast te pakken zonder in de buik te knijpen. Maak het iets naar links en rechts los en haal het van de huid.

Hier is een ticktool

De drie bovengenoemde hulpmiddelen die u in de apotheek krijgt. Het is belangrijk dat u kalm blijft terwijl u de teek verwijdert. De kop moet eruit zien. Als er nog restjes in de huid achterblijven, ga dan naar de dokter. Als er roodheid rond de steek is, moet je daar meteen heen gaan! Het wijst op de gevaarlijke ziekte de ziekte van Lyme. Besmetting is mogelijk in bijna heel Duitsland. Daarom moet je grondig zoeken naar een buitenverblijf. Er is een inenting tegen de zuidelijke zomer germ encephalitis (TBE). Overigens is het geen goed idee om de teek te behandelen met olie, lijm of verbranding, omdat het dan bacteriën en virussen kan "spuwen" in de prikplaats.