Kennis Hoe stoom je vissen?

Het stomen van vis is Master Class: omdat stomen draait om koken in je eigen sap. Met vlees en groenten: geen probleem - er zit tenslotte veel water in! Bij vis ziet het er heel anders uit, omdat hij niet zoveel sap heeft, dat hij in de eeuwigheid kan sudderen en tegelijkertijd mooi zacht en aromatisch blijft.

De truc: een gesloten pot en een eetlepel olie . Op middelhoog vuur kookt de vis van onderaf in zijn eigen brouwsel en wordt van bovenaf met hete stoom aangevoerd. En het beste van alles, het duurt niet 10 minuten!

Deze vissoorten zijn geschikt voor stomen:

  • Ideaal zijn filets, z. Van kabeljauw, snoekbaars, schelvis, koolvis of
  • hele vis tot max. 400 g, z. Als schol of tonijn

Zo haal je de maximale hoeveelheid voedingsstoffen uit de stoom

  1. Goede kookspullen! Voor het stoven van platte, vuurvaste en afsluitbare potten of ovenvormen zijn geschikt. Voor barbecuefans: vissenstoof is ook erg comfortabel in aluminiumfolie. Hier moet u echter voorzichtig zijn om dunne stukjes vlees te nemen.
  2. Recycle het fonds! Van de visbouillon kun je in een oogwenk een heerlijke magere saus maken! Voeg gewoon een paar uien, verse kruiden, peper en zout toe en de Schlemmer-Filet is klaar!
  3. Minder is niet meer! Met stomen kun je alle voordelen combineren: groenten en vis smaken nog beter wanneer ze samen koken - potten, water, energie en tijd besparen! Het wordt beloond met een prachtig "nieuw-catching aroma" en een voorbeeldige voedingsbalans! Om het goede "gedoe" van vis en "groene dingen" te krijgen, let op de limiet van 100 ° C.