Kennis Hoe krijg ik witte tanden?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je tanden wit te maken.

Het meest tijdrovend is zeker het zogenaamde bleken, dat beschikbaar is in verschillende oriëntaties - professioneel wit van de tanden! Men onderscheidt power bleaching (bij de tandarts) en thuis bleken . Meer info in de artikellink onder deze tekst.

Maar zelfs een normale professionele reiniging van de tanden bij uw tandarts brengt al merkbaar en zichtbaar wittere tanden voort - zie ook het linkartikel in de linkerkolom.

Uw tandpasta kan uw tanden witter maken, afhankelijk van de samenstelling - wat niet onomstreden is .

Daarnaast zijn er voedingsmiddelen die uw tanden verkleuren (zoals koffie, druiven, wijn) - en degenen die dat niet doen: Meer informatie vindt u in de link in de linkerkolom.

Zelfbleek worden kan gevaarlijk zijn ...

  1. Ons glazuur, dat de tanden beschermt, is een zeer gevoelige laag. Te krachtig poetsen van zijn tanden kan invloed op hem hebben. Zelfs de hand om wittere tanden te krijgen, is daarom niet zonder problemen. Vraag uw tandarts of en welk product hij kan aanbevelen voor uw gebit. Vaak kan een speciale tandverblindende tandpasta te veel voor je zijn.
  2. Hoe gezonder de tanden zijn, hoe groter de kans dat ze het hebben over professioneel bleken. Bij correct gebruik zullen de gebruikte bleekmiddelen uw tanden niet beschadigen.
  3. Er zijn ook home remedies voor het bleken van tanden - de meest bekende zijn zeker baking soda en zout, ook bekend als Strawberry Brew. Maar zelfs zij kunnen uw glazuur aantasten, als u het reinigen van de tanden en de daaropvolgende orale reiniging niet zorgvuldig uitvoert. Anders worden de tanden in het begin wit, maar worden ze dan snel donker en sterk - sterker dan voorheen!
  4. Dure maar effectieve: zogenaamde veneers, die op de buitenkant van de tanden worden geplaatst. Goed onderhouden gaan ze tot 10 jaar mee.