Kennis Hoe bereiden op Pak Choi?

Pak Choi is vooral goed om in een pan of wok te schroeien - dus blijft het lekker knapperig! Omdat stengels en bladeren verschillende kooktijden hebben, moeten ze na elkaar worden gekookt: eerst moeten de witte stelen worden gestoomd. De groene einden die u kunt toevoegen vlak voor het serveren - ze hebben slechts een zeer korte tijd nodig, totdat ze klaar zijn. Dus, voedingsstoffen worden behouden en bovendien verliezen de groene bladeren hun rijke kleur niet.

Bereid Pak Choi voor: stap voor stap

Verwijder de bladeren rond het hoofd en snij de stengel af. Spoel de groenten dan goed af onder stromend water en laat ze drogen. Scheid de stelen van de bladeren. Nu kunt u het naar behoefte in kleinere stukjes of reepjes snijden. Maar ook als een binnenzool in soepen of curry kan Pak Choi goed worden gebruikt: om de pak choi te wassen, haal je het houtachtige uiteinde eruit en laat je de koolbladeren ongeveer 5 minuten sudderen in soep of stoofpot.

De juiste specerij

De licht pittige koolsmaak van Pak Choi past goed bij Aziatische gerechten - van Thais tot Chinees. Specerijen zoals gember, koriander en citroengras maken de smaak compleet! Ook sojasaus past goed - sauté Pak Choi heet en dan blussen met sojasaus en doorgaan met koken voor een paar minuten. Of voeg Pak Choi toe aan je volgende cocos-curry (zie hieronder voor een recept).

Top feiten over Pak Choi

Oorspronkelijk uit Azië, is het nog steeds een relatieve nieuwkomer in Europa: hier is Pak Choi beter bekend als 'mosterd of bladkool'. En inderdaad, botanisch, is hij nauw verwant aan de Chinese kool. In de Aziatische landen is Pak Choi al lang populair en wordt het gewaardeerd als een gezond ingrediënt in voedsel.

  1. Met minder dan 15 kilocalorieën per 100 gram Aziatische kool is een van de lichtgewichten onder de groenten!
  2. Pak Choi is zeer rijk aan vitaminen en bevat veel vitamine C- en B-vitamines.
  3. Hij biedt ons ook foliumzuur, bèta-caroteen, ijzer en calcium !
  4. Belangrijk: Net als bij spinazie is Pak Choi gevoelig voor hitte en daarom mag het slechts voor een korte tijd worden gebakken, gestoomd of gekookt!