Kennis Wie betaalt voor een sportongeval?

Het goede nieuws: de kosten voor de behandeling van een sportongeval worden meestal vergoed door de ziekteverzekering . Complicaties kunnen alleen optreden bij extreme sporten (bijvoorbeeld parachutespringen of racen). Dit omvat het recht op ziekengeld voor een periode van maximaal zes weken, maar eventuele extra kosten worden niet vergoed. Het gaat hierbij vooral om schade, die men zelf heeft veroorzaakt, om een ​​langer falen van de baan of om een ​​repatriëring vanuit het buitenland. Experts raden recreatieve sporters daarom aan om ten minste de volgende aanvullende verzekering te voltooien:

  • Aansprakelijkheidsverzekering: deze springt in wanneer u zelf schade veroorzaakt, dus bijvoorbeeld met het wiel op een auto langs littekens, schiet het voetbal een gebroken glas of gewond bij inline schaatsen een voetganger. Een must voor elke atleet!
  • Ongevallenverzekering: in geval van langdurige schade en mogelijke sportongevallen betaalt de ongevallenverzekering een eenmalige betaling. Een nog betere verzekering wordt verstrekt door een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
    Volgens de verzekeringsvoorwaarden gebeurt een ongeval alleen "wanneer de verzekerde persoon onvrijwillig schade toebrengt aan de gezondheid door een gebeurtenis die plotseling het lichaam van buitenaf treft". Het knikken tijdens het joggen is echter een zogenaamde "eigen bewegingsschade" - en niet gedekt!
    Trouwens: clubatleten worden meestal door hun club behandeld in een groepsbeleid. Deze services bevatten echter vaak alleen basisbescherming. Iedereen die na een voetbalwedstrijd naar de dokter of zelfs naar het ziekenhuis moet, moet toch verklaren dat het een clubongeval is - om consequenties op de lange termijn in te dekken.
  • Internationale ziekteverzekering: een klassieker voor skiërs en snowboarders - maar het is logisch, bijvoorbeeld voor fietsers die op weg zijn naar het trainingskamp op Mallorca. Dit beleid dekt niet alleen de behandelingskosten in het buitenland, maar organiseert ook en betaalt het retourtransport .