Kennis Hoe bevorder ik mijn circulatie?

Steeds meer mensen, steeds jonger, lijden aan aandoeningen van de bloedsomloop. Deze kunnen een ernstig risico voor uw gezondheid vormen. Om een ​​dergelijke aandoening te voorkomen, helpen een paar eenvoudige tips om de bloedsomloop te bevorderen.

In de ochtend kunt u beginnen met een warm glas water om uw bloedcirculatie te stimuleren. Het gaat verder met een veranderende douche: koud, warm, koud, warm. Als je het niet volledig durft, kun je alleen je benen breken.

Een gezond voedingspatroon is essentieel. Dat betekent alcohol, nicotine en cafeïne alleen met mate. Vet en hoog-suikervoedsel zouden te vaak niet op dieet moeten zijn. Drink veel water! Ook wordt gezegd dat voedingsmiddelen zoals gember, cacao, mierikswortel en knoflook de bloedsomloop bevorderen.

Je moet regelmatig verhuizen. Uithoudingssporten of krachttraining zijn optimaal, maar een wandeling van 30 minuten kan uw bloed in beweging krijgen. Als u langer zit, moet u bovendien uw handen en voeten om de dertig minuten bewegen.

In onderge leverde gebieden kunnen massages ook bloeddrukverhogende effecten hebben. Als er echter ernstigere symptomen zoals gevoelloosheid of pijn optreden, moet u altijd een arts raadplegen.

Waarom is een goede bloedcirculatie belangrijk?

Een goede bloedsomloop essentieel voor onze gezondheid. Het bloedsysteem transporteert voedingsstoffen en voorziet onze organen van verse zuurstof. De oorzaken van stoornissen in de bloedsomloop zijn vaak een ongezonde levensstijl, met veel alcohol, nicotine en cafeïne, vet en voedsel met veel suiker en weinig lichaamsbeweging. Dit resulteert in verhoogd cholesterol, zwaarlijvigheid en verhoogde bloedlipideniveaus. Ziekten zoals diabetes mellitus of arteriosclerose kunnen ook de oorzaak zijn van stoornissen in de bloedsomloop.

Deze oorzaken veroorzaken vernauwde, verstopte of verkalkte bloedvaten. Dit zorgt ervoor dat uw organen worden voorzien van minder bloed en dus minder zuurstof en voedingsstoffen. In het ergste geval kan dit ertoe leiden dat orgels hun functie verliezen. Met name chronische aandoeningen van de bloedsomloop worden vaak pas laat opgemerkt. Daarom moet u dit voorkomen met de bovenstaande tips en actief tegengaan.