Kennis Hoe gedraag je een granaatappel?

Granaatappelzaden zijn supergezond, boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze worden beschouwd als superfood, maken elk dessert pittiger en vormen een integraal onderdeel van de Arabische keuken. Tot 400 van de licht bittere en zeer fruitige zaden zitten vast in een vrucht. Wanneer je de kleurstof opent maar zo intens dat je snel de hele keuken en je kleding einaust. Werk de eerste keer met wegwerphandschoenen en een kookschort op de granaatappel. We laten u 3 eenvoudige trucs zien die u voor de tweede keer niet nodig zou hebben.

1. de watertruc

Vul een kom met koud water. Snijd de granaatappel in vieren met een mes en plaats het in de kom. Nu kun je de kwartieren in het water met je handen openbreken. Praktisch: het sap spat in het water en niet op de kleding. De zaden zijn gemakkelijk los te laten en weg te zinken, de gele pulp komt omhoog. Daar kun je het afkrabben. Leid de zaden door een zeef en laat ze even uitlekken.

2. De klopper

Snij de granaatappel een halve centimeter diep in het midden en scheid beide helften voorzichtig met je handen. Neem een ​​helft in uw hand, het snijvlak wijst naar beneden. Gebruik nu een houten lepel om de zaden in een kom te kloppen.

3. De Scheibchentrick

Knip de bloem van de granaatappel van bovenaf rechthoekig en vervolgens langs de scheidende schillen, zodat je individuele spleten krijgt. Buig de kolommen uit elkaar en gebruik je hand of een theelepel om de kernen tussen de partities los te maken.