Kennis Hoe werkt bakken?

Bakken of koken - het combineert heerlijke lekkernijen die in de keuken worden opgeroepen. Maar vanaf nu betekent het een nieuwe make-up trend, die je gezicht in de schijnwerpers zou moeten zetten. Tijdens het bakken wordt de concealer genereus op het gezicht aangebracht en bedekt met poeder - zonder deze te vermengen . Na 10 minuten moet je lichaamswarmte ervoor zorgen dat de make-up perfect in kleine rimpels werkt en voor een vlekkeloze huid zorgt. Bovendien, de lange collectie make-up om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen hogere temperaturen, zonder te verdwalen. De overtollige make-up wordt eenvoudigweg gemaskeerd na belichting met een borstel of make-upspons. Klaar!

Oorsprong van bakken

Oorspronkelijk is deze vorm van make-uptoepassing afkomstig van Dragqueens. Op het podium worden ze verlicht door zeer warme koplampen - een glanzende huid wordt versterkt door het licht. Dat is waarom ze een extreem saaie huidskleur nodig hebben. Dankzij de bakmethode blijft haar make-up vlekkeloos, zelfs na enkele uren in de schijnwerpers!

Instructies - Hoe bakken werkt

  1. Eerst breng je je foundation op het gezicht aan.
  2. Neem vervolgens een heldere concealer en breng deze royaal aan op de delen van het gezicht die moeten worden benadrukt. Net als bij contouren is het het gebied onder de ogen, de brug van je neus, je kin, de T-zone tussen je voorhoofd en neus en onder je jukbeenderen.
  3. Stof dan alles grondig af.
  4. Nu begint het bakeffect. Je wacht 10 minuten en laat de concealer werken. Met behulp van je lichaamswarmte, combineert het product met je huid. Het vult kleine rimpels en bultjes en zorgt zo voor een fijne, vlekkeloze huid.
  5. Wanneer het grootste deel van de concealer wordt opgenomen, verblindt u overtollig product. Het resultaat: een perfect dekkende make-up!

Bakken voor de perfecte selfie!

Bakken is niet echt geschikt voor het dagelijks leven. Zoals al eerder vermeld, is het een showmake-up en perfect voor grote podia of de rode loper. In het dagelijks leven kan je gezicht er extreem make-up uitzien en daarom onnatuurlijk. Bovendien zijn de randen van de concealer relatief hard. Maar in het juiste licht en met filters kun je de perfecte selfie maken met deze make-uptechniek.