Kennis Waarom krijg je puistjes?

De plaatsen van mee-eters zijn onze poriën. Ze zijn echter zelf niet slecht, maar veroorzaken alleen problemen als ze worden geblokkeerd door zweet, vuil of te veel talg - de mee-eter is geboren en nu bijzonder gevoelig voor bacteriën op de huid, waardoor de mee-eter kan ontbranden, wordt rood, zwelt op en produceert pus. Vooral tijdens de puberteit is de productie van talg toegenomen, maar zelfs volwassenen kunnen last hebben van puistjes en acne - door erfelijkheid, maar ook door slechte hygiëne, verkeerde cosmetica, ongezonde voeding of hormonale veranderingen in het lichaam (zelfs tijdens de zwangerschap).

4 tips tegen puistjes

  • Vingers uit het gezicht! Klinkt eenvoudig, maar is niet zo eenvoudig te implementeren in het dagelijks leven. Omdat we onbewust onze handen voortdurend door het gezicht drijven of ons ondersteunen met de hand op de kin. Omdat het vol zit met de handen en vingers van bacteriën, is het geen wonder dat deze zich dan ook verspreiden op het gezicht - en leiden tot puistjes daar.
  • Make-up is op zichzelf niet "verboden", maar degenen die geneigd zijn te plukken, moeten producten kopen die niet comedogeen zijn . Deze producten met een bijbehorende aantekening op de verpakking stimuleren de vorming van puistjes niet.
  • Hormonen: ze laten puistjes ontkiemen of verdwijnen. Vooral vrouwen met te veel testosteron in het bloed zijn vatbaar voor onvolkomenheden. Vanwege hun dosering veroorzaakt de inname van de anti-baby pil vaak dat puistjes verdwijnen of verdwijnen. Als u de pil blokkeert, vertel uw gynaecoloog dan of en welke pil u kan helpen met uw huidproblemen.
  • Verander je handdoek dagelijks: Klinkt ongemakkelijk, maar onthoud dat elke dag veel bacteriën in je handdoek terechtkomen - zowel uit je handen als uit je gezicht. Als je deze bacteriën elke dag uit je handdoek veegt, hoef je je niet te verbazen als de puistjes ontkiemen.
  • Dieet: Fastfood, frisdrank, snoep of bereide gerechten zijn niet alleen figuratieve moordenaars - deze voedingsmiddelen hebben een hoge glycemische index (die aangeeft hoeveel en hoe snel de bloedsuikerspiegel aanvankelijk na een maaltijd stijgt en vervolgens weer daalt), suggereren experts dit Om producten te vermijden. Vooral voedingsmiddelen met veel koolhydraten hebben een hoge glycemische index - inclusief suiker, deeg en gebak gemaakt van witte bloem, aardappelen, rijst, wat fruit en groenten en verschillende peulvruchten.