Kennis Hoe vind ik de juiste make-upkleur?

Idealiter smelt de make-up samen met de huid, verbergt hij roodheid en rimpels en krijgt hij een uniforme teint. Om het er natuurlijk uit te laten zien in plaats van te geverfd, moet de kleur overeenkomen met uw huidskleur. Ben je een licht, medium of donker huidtype? Is de ondertoon koel of warm? Het is niet genoeg om alleen de kleur uit de fles te kiezen. Beter dan op de rug van de hand, test u verschillende tinten in de nek. Pas twee tot drie tonen toe en werk ze licht in de huid. Als de kleur onzichtbaar aansluit op de teint, is deze optimaal. Als het geluid duidelijk zichtbaar blijft op de huid, past het niet bij u. Test de kleur bovendien altijd bij daglicht en kunstlicht!

Zodat u niet vanaf het begin met de kleurselectie worstelt, helpt de pols-truc u. Houd je pols in het zonlicht. Hoe zien de aderen eruit? Dit toont je huidskleur.

De drie kleurtypen

  • Koele ondertoon van de huid Dit geluid komt heel vaak voor bij ons. De aderen glanzen blauw-violet, de huid heeft een blauwachtig roze glans en brandt snel. De haarkleur is meestal blond, rood of licht tot middelbruin. Je make-up moet ook een blauwachtige of roze tint hebben. Vaak helpt de naam van de Foundation bijvoorbeeld "natuurlijke roos" of "beige".
  • Onderstroom van warme huid Als de aderen groenachtig glanzen, behoor je tot de mensen met een warme huidonderlaag. De teint is gelig en wordt snel bruin in de zon. De haarkleur is meestal goud tot donkerbruin of zwart. U hebt een basis nodig met gelige tinten die u herkent aan namen als 'zand' of 'honing'.
  • Neutrale huidonderlaag Je aderen glanzen blauwgroen, dan ben je het neutrale huidtype en kan je beide kleurenwerelden dragen.

Plan B, als de polstut voor jou niet werkt: Wikkel een witte doek rond je haar en nek en test hoe de stof de kleur van je (natuurlijk niet-verniste) huid weerspiegelt. In de zomer hebben we over het algemeen een donkerdere teint dan in de winter, dus je hebt twee verschillende make-upkleuren nodig. In het overgangsseizoen van lente en herfst kun je de twee tonen samen mengen om het passend te maken.