Kennis Hoe muggen weg te houden?

Helaas is er geen jagersprozentigen bescherming tegen muggen - met enkele trucs kun je het ongedierte behouden, maar in ieder geval tijdelijk weg. Bijvoorbeeld met citrusolie, die je op je huid verspreidt. De citrusgeur verkoopt de muggen maar slechts kort. Daarom zijn geurkaarsen niet lang nuttig. Als je tomaten, kattenkruid of boomkwekerij plant in de tuin of op het balkon, zul je merken dat er minder muggen rondvliegen, ze houden niet van de geur van deze planten. Degenen die muggenwerende wapens willen gebruiken, moeten anti-muggenspray gebruiken met de werkzame stof DEET (diethyltoluamide) - volgens deskundigen zijn ze de meest effectieve bescherming.

Kleren tegen muggen

Muggen leggen hun eieren in stilstaand water, dus gebieden met meren, vijvers en vele vijvers zijn vaak echte bolwerken van de kleine vervelende dieren. Degenen die zich vaak op dergelijke plaatsen bevinden, moeten dienovereenkomstig voorzien van passende kleding: lange broek, lange mouwen, sokken - allemaal zo dik mogelijk, zodat de muggen niet door de stof kunnen komen. De kleding mag ook niet te strak zitten, zodat het ongedierte de huid niet direct bereikt, als ze zouden moeten steken.

Vanwege zoet bloed

Overigens worden de muggen niet aangetrokken, zoals we zouden verwachten, door zoet bloed of licht, maar door lichaamstranspiratie, koolstofdioxide, dat we uitademen en de chemische samenstelling van verschillende stoffen op de huid, bijvoorbeeld vetzuren en melkzuren.