Kennis Hoe houd ik mijn appartement koel in de zomer?

De eenvoudigste manier is om het appartement in de zomer koel te houden, wanneer de jaloezieën of jaloezieën van buitenaf aan de ramen zijn bevestigd. Ze moeten overdag gesloten zijn, zodat de hitte niet eens in het appartement kan komen. Maar als deze er niet zijn, moet u gordijnen zeker bevestigen - lichte stoffen beschermen het beste tegen de zon, omdat ze het licht reflecteren. Koeling wordt ook geboden door vochtige vellen of handdoeken (beide gemaakt van katoen) die u in de kamer of direct aan het raam kunt hangen. Het vocht zorgt voor zinktemperaturen.

Het kan ook helpen dikke, zware tapijten uit de kamers te verwijderen in de zomer terwijl ze warmte opslaan. Als u liever de stekker in het apparaat loskoppelt in plaats van hem in de standby-modus te zetten (bijvoorbeeld op een tv), bespaart hij niet alleen stroom, maar ook helpt hij dingen af ​​te koelen. Omdat elektronische apparaten blijven werken, geven ze warmte af.

Ventileer goed in de zomer

Frisse lucht is altijd goed, maar wanneer het in de midzomer tropisch is, is het niet echt nuttig. Daarom is de gouden regel om in de zomer alleen 's morgens vroeg en' s avonds of 's nachts, wanneer de temperaturen redelijk aangenaam zijn, te luchten . Het is het beste om te stoten, dat wil zeggen om alle vensters wijd te openen, in plaats van ze gewoon te kantelen. Gedurende de dag zouden de ramen moeten blijven, zodat de koele lucht in de kamer, de warme lucht buiten blijft.

Wanneer het in uw appartement helemaal ondraaglijk warm wordt, kunt u ook een beroep doen op ventilators: ze koelen de lucht niet af, maar door het kolken zorgen ze toch voor een aangenaam koel briesje. En gelukkig zijn er nu prachtige modellen, die overigens nog steeds een blikvanger zijn in uw appartement.