Kennis Hoe kan ik mijn haar zachtjes stylen?

Vaak kan het niet worden voorkomen: haar borstelen, gladstrijken, gladstrijken en vormgeven met gels en haarlak is genoeg voor broos, droog haar. Een paar basisregels kunnen het ergste afwenden, omdat het heel goed mogelijk is om het haar voorzichtig het haar te stylen:

+ Borstel je haar in de douche.
+ Breng de conditioner aan en ga dan met de borstel door het haar.
+ In de zomer kunt u uw haar gewoon in de lucht laten drogen.
+ In de winter is het niet zonder föhnen. Het is belangrijk om op te blazen op een lage temperatuur en met voldoende afstand (ongeveer 20 cm) en een lichte zwaaiende beweging.
+ Deskundigen adviseren ook dat de hittebescherming in het haar voor het föhnen.

Wat veroorzaakt haarschade tijdens het stylen?

Bij het wassen van de geile schubben op het haaroppervlak zijn gemakkelijk. Als we het haar met een borstel borstelen, kan het haar gemakkelijker breken.

  • Het grootste probleem is slechte haarborstels met te scherpe randen op de borstelharen.
  • Evenzo kan het haar beschadigd worden door te heet föhnen: als het water te snel verdampt, barst het het haaroppervlak.

Daarom moet je zelfs vochtig haar niet rechtzetten. Vanaf 70 graden kan al schade aan het haar worden veroorzaakt.

Hoe je stylingtools te onderhouden

Om je haar zachtjes te stylen, is het niet alleen belangrijk om de juiste hulpmiddelen te gebruiken, maar ook om ze te onderhouden. Klinkt triviaal, maar is eigenlijk logisch. Borstels, kammen, stijltangen en de rest moeten altijd schoon en vrij van resten zijn. Vooral in de penselen verzamelen zich haren en resten van stylingproducten. Als je elke dag door je haar gaat, zullen ze er dik uitzien en sneller vleien. Om dit te voorkomen, penselen en kammen van los haar en spoel je elke twee weken met lauw water en een beetje shampoo.