Kennis Hoe kan men mentaal fit blijven?

Vriendelijke glimlach komt iemand ontmoeten. Ergens in de hersenen is het gerommel. Het gezicht is op een of andere manier bekend. Maar hoe zit het? Zorgen, piekeren, geen indicatie. Hopelijk zal het een snelle klik maken wanneer de eerste paar woorden worden uitgewisseld ... Bijna iedereen kent deze onaangename en toch volkomen normale situaties. Het brein sorteert onbelangrijke dingen en herstructureert zichzelf elke dag, dus het gebeurt dat we een beetje op de buis staan. Toch is het geen geheim dat we allemaal beginnen te degraderen op oudere leeftijd. Om dit zo ver mogelijk te vertragen, kun je dit tegengaan met een paar eenvoudige trucs.

 1. Om het geheugen te promoten:
  Telefoonnummers, contacten en afspraken worden opgeslagen in de mobiele telefoon. Dientengevolge, onze hersenen onthoudt zich om dingen te onthouden - dus probeer bewust data, nummers en Co. zelf te onthouden.
 2. Hoofdrekenen:
  Het houden van die pasvorm is geen geheim. Dagelijkse trivialiteiten, zoals winkelen, gewoon in elkaar gezet.
 3. Mentale fitnessprogramma's:
  Brain Jogging, Sudoku, Crossword Puzzle and Co.
 4. Fysieke fitheid:
  Helpt ook, omdat terwijl we aan lichaamsbeweging doen, de zuurstoftoevoer door het lichaam wordt verhoogd en lichaam en geest in gang zet.
 5. Sociale contacten onderhouden:
  Ontvangt de verbale intelligentie en traint de aandacht. Tegelijkertijd wordt het geheugen gepromoot omdat we informatie over elke persoon moeten onthouden.
 6. Vermijd stress:
  Constante stress zorgt voor een verhoogde afgifte van het stresshormoon cortisol. Dit tast hersencellen permanent aan.