Kennis Hoe een geschuurde huid vermijden tijdens het sporten?

Bijna alle hardlopers die langere afstanden afleggen of al een marathon hebben voltooid, kennen het fenomeen van het runnen van een "wolf" . Wanneer de huid tegen huid of huid wrijft, slijten bepaalde stoffen en ontstekingsremmende rode huidirritaties, wat meestal pijnlijk is. Voor hardlopers is dit vaak het geval in de gluteale vouw of op de binnenkant van de dijen . Veel hardlopers wrijven over de bedreigde huid voor lange looptijden met vaseline . Als het echter erg warm is, is de vaseline vaak zo vloeibaar dat het nauwelijks helpt. Sommige hardlopers vertrouwen ook op hertenvet of penatencrème - hier moet je het individueel uitproberen, wat de beste manier is om met elkaar om te gaan.

Bedreigde huid

Het kan ook verkeerde kleding zijn, z. Bijvoorbeeld, in shirts gemaakt van katoen, die het zweet absorberen, het vocht opslaan en niet passeren, komen tot pijnlijke schaafwonden aan de tepels . Met valse schoenen lijden heel vaak de voeten. Vooral wandelaars, maar ook hardlopers merken meestal alleen blaarvorming wanneer de bovenste laag van de huid al is opgelost en het onderliggende wondenwater is opgevangen. Fietsers klagen vaak over een zere bodem, veroorzaakt door lang op de smalle en harde racefietszadels te zitten .

Dus je bent verbaasd over verwondering

  • Zwemmers (crawltechniek) kunnen pijnlijke huidirritaties veroorzaken in het onderarmbereik . Nogmaals, Vasiline helpt als een "glijmiddel".
  • Als je erg gevoelige tepels hebt als hardloper, kun je ze afdekken met gips of tape. De patch moet echter veilig en beveiligd zijn, anders kan het meer kwaad dan beschermen.
  • Voor lopers kan een slecht passende sportbeha leiden tot pijnlijke wrijving. Het helpt alleen om verschillende modellen te testen.
  • Nauwsluitende functionele kleding die zweet snel van de huid naar het oppervlak van het shirt of de korte broek transporteert, helpt ook om de huid droog te houden en schuren te voorkomen.
  • Blaren op de voeten kunnen meestal worden voorkomen door goede functionele sportsokken . Ze moeten nauwsluitend passen, in de vorm van de voet worden gesneden en geen gerolde naden hebben. Sokken met een compressie-effect zijn bijzonder goed geschikt.
  • Zelfs speciale blisterpleisters (bijv. Van de Compeed of Hansaplast) kunt u zelfs vóór het trainen of de wandeling vobeugend vasthouden aan huidgebieden, waarvan bekend is dat ze zeer gevoelig zijn.
  • Als je gevoelige voeten hebt, moet je langzaam wennen aan hardloopschoenen of wandelschoenen en ze niet "out of the box" gebruiken tijdens een marathon of een lange wandeling.

Snelle hulp bij geschaafde huid

Als er al open, roodachtige of zelfs lekkende schurende plekken zijn gevormd, kunt u ofwel zalven of poeders gebruiken om de pijn te verlichten. Het helpt echter vaak als u gewoon de frisse lucht naar de getroffen gebieden laat . Een oud huismiddeltje is een envelop met zwarte thee . Trek de thee 10 tot 20 minuten uit en laat afkoelen en katoenen wikkel dan in de thee en plaats deze op de aangetaste plekken.