Kennis Hoe vlees snel ontdooien?

Spontaan barbecuefeest in de late zomer. Alles is klaar, alleen het vlees is nog bevroren en de gasten komen binnen een uur aan. Om het vlees op tijd te ontdooien, zijn er een paar eenvoudige trucjes. Als de tijd het toelaat, kunt u de verzegelde snack in een lauw waterbad doen, dus ontdooit het snel, maar nog steeds voorzichtig. Als het heel snel moet gaan - en nog steeds zonder groot verlies van smaak - leg je het ingepakte vlees op een omgekeerde pan en doe je er een met water gevulde pot bovenop. Na slechts 5 minuten wordt een steak van 1 cm dik ontdooid en kan op de grill worden geplaatst.

Let op: zo verwen je het vlees

Natuurlijk zijn er ook No Go's in het snel ontdooien van vlees. En deze hier:

  • Kokend water: het vlees ontdooit snel aan de buitenkant en wordt ook direct door het hete water gekookt. Het resultaat: het vlees is droog en taai.
  • Magnetron: Vaak is de temperatuur of het wattage te hoog en wordt het vlees niet alleen ontdooid, maar ook direct gekookt. Snelle verwarming bevordert ook nucleatie.
  • In de pan: een bevroren stuk vlees rechtstreeks in de pan gooien is geen oplossing. Hoe laag de temperatuur ook is, eenzijdige opwarming zorgt ervoor dat het vlees aan de buitenkant wordt verkoold en aan de binnenkant rauw wordt.

Voor vleesliefhebbers

Leg je veel nadruk op een malse biefstuk? Natuurlijk is een pas gekocht stuk vlees ideaal, maar zelfs bevroren vlees smaakt geweldig. Het beste als je het ontdooiproces veel tijd geeft. Maar je legt het nog steeds omhulde, bevroren vlees een nacht in de koelkast, zodat het zachtjes kan ontdooien. Om optimaal te kunnen genieten, is het raadzaam om het vlees al 20-30 minuten vóór de bereiding uit te doen, zodat het op kamertemperatuur komt. Omdat bij kamertemperatuur de vezels in het vlees loskomen en het bijzonder delicaat is.