Kennis Hoe oorsmeer te verwijderen?

Zoals middelen en methoden ter discussie staan:

• oorconditioner, oorreiniger, oordruppels, oorspray, oorkaarsen.

Zelfs huismiddeltjes zoals hoogwaardige en vetoplossende oliën (zoals walnootolie of amandelolie) moeten een manier zijn om het vet in het oor op te lossen met een korte blootstellingstijd (ongeveer 5 minuten) en alles vervolgens met warm water af te spoelen. Dit is het meest geschikt voor een balspuit. Er bestaat echter een risico dat de resten van de olie in het oor achterblijven, als ze niet schoon worden gespoeld en niet droog worden.

U kunt ook een paar druppels olijfolie gebruiken - maar u moet 1: 1 citroensap toevoegen in de mengverhouding, waardoor de vetoplosbaarheid toeneemt.

Oorreiniging: voorzichtigheid is geboden!

  1. Er zijn verschillende methoden om het oor van oorsmeer te reinigen. In principe moet echter worden opgemerkt dat het binnenoor een extreem gevoelig gebied is en u kunt ook veel verknoeien en verpesten. Als je het zelf niet durft, ga dan naar de dokter of een dokter en laat je oren schoonmaken.
  2. Veel KNO-artsen gebruiken het, maar je kunt het ook thuis gebruiken (als je durft): de oorreiniger. Het ziet eruit als een lange naald en heeft een lus aan het uiteinde om het oorsmeer uit je oor te tillen. U kunt uw oor echter niet reinigen met de Ear Cleaner - iemand anders (bijvoorbeeld uw partner) moet dat doen. Vóórdat echter het apparaat moet worden gedesinfecteerd en het oorsmeer vooraf doordrenkt met oorspray of oordruppels. Filmclips over hoe dit op te lossen is te vinden op internet.
  3. Je moet je oren niet vaker dan eens per week schoonmaken - bij voorkeur zelfs minder.