Kennis Hoe kan voorkomen worden dat appels bruin worden?

De bekendste methode om het bruin worden van appelstukjes te voorkomen, is citroensap : u kunt vers citroensap of citroenconcentraat gebruiken - het wordt gewoon over de appelstukjes gestrooid. Je kunt het sap ook verdunnen met water en de appels er 5 minuten in doen (mengverhouding: 1 kopje water en 2 eetlepels citroensap). In plaats van citroensap kan ook ananas of limoensap worden gebruikt. Je kunt de stukjes appel ook in citroenzuurdranken zoals frisdrank of ginger ale doen . 5 minuten zijn voldoende - spoel de stukken dan af met water, zodat ze de smaak van de drank niet accepteren. En ook de luchtdichte verpakking in plastic folie voorkomt dat de appel bruin kleurt.

Meer anti-bruine tricks

  • Elastiekmethode: is met name geschikt als u onderweg wilt eten of op kantoor appels wilt snijden: snijd de appel in 6 tot 8 stukjes en plaats hem dan terug in zijn oorspronkelijke vorm. Nu kun je de stukjes met een rubberen band fixeren en de appel in één stuk transporteren - dit voorkomt ontsierende verkleuring en de appel is al gesneden!
  • Blancheren: dit deactiveert de enzymen die reageren met de zuurstof in de lucht. Naarmate de stukjes appel zachter worden, is het meer geschikt voor recepten voor bakken of koken.

Waarom wordt fruit na het snijden bruin?

Het snijden van de appel vernietigt de cellen in de pulpafgevende stoffen die reageren met atmosferische zuurstof. Deze stoffen omvatten ook polyfenolen, die een bruine substantie vormen met de zuurstof in de lucht. Het enzym polyfenoloxidase versnelt dit proces.

De verkleuring is niet zo smakelijk - maar het is niet schadelijk voor de gezondheid!