Kennis Hoe de druk in het oor in evenwicht houden tijdens het vliegen?

De klassieke slikkende, geeuwende en vasthoudende neus hebben zichzelf bewezen in termen van drukbalans in het vliegtuig.

In de zogenaamde Valsalva-methode (om de neus vast te houden en lucht in de farynx te drukken met de mond gesloten), wordt de buis van Eustachius een klep die de druk in de oren kan compenseren.

Evenzo werkt het principe van gapen - helaas kunnen tenminste mensen op commando een geeuw veroorzaken.

Als er nog steeds slikken is, wordt hier ook een drukegalisatie veroorzaakt, waardoor de oorpijn wordt verlicht.

+ Kauwgom en snoep helpen om deze 'goede' processen in beweging te krijgen.

+ Als de beproefde methoden niet helpen, kunnen speciale pillen van de apotheek ook helpen met een keramische klep om de druk gelijk te maken.

Waarom is het zelfs de oorpijn in het vliegtuig?

Van nul tot 10 kilometer in slechts enkele minuten en vice versa: bij het opstijgen en landen veranderen de luchtdrukomstandigheden in de vliegtuigcabine enorm. De luchtdruk op kruishoogte is ongeveer vergelijkbaar met die op een 2500 meter hoge berg. Het enige verschil: tijdens het vliegen, daalt de luchtdruk en stijgt zeer snel, zodat het oor de verschillen niet direct kan compenseren.

  1. Dit betekent dat in de holtes in het oor en in de frontale holte, die zijn gevuld met lucht, er een andere druk is dan in het vliegtuig.
  2. Als gevolg hiervan wordt het trommelvlies naar buiten gedrukt (start) of naar binnen (landing) - dus de onaangename pijn.

De symptomen zijn ook bekend bij de meesten van ons: een hoorbaar knetteren of knetteren in het oor - en vaak het gevoel alsof we door katoenwatten luisteren. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, ernstige verwondingen aan het oor doen zich niet voor.

  • Bij verkoudheid wordt aangeraden om ongeveer 30 minuten voor het opstijgen en landen een neusspray in te nemen, wat een decongestant effect heeft.