Kennis Hoe lang kan havermout worden bewaard?

Kortom, als een voedsel slecht ruikt, beschimmeld is of er slecht uitziet, moet je je handen eraf houden en het weggooien. Havermout kan ongeveer een jaar worden bewaard door de fabrikant, op voorwaarde dat het wordt bewaard in de originele verpakking of in een container op een koele en droge plaats. Omdat er echter verschillen zijn in de minimale houdbaarheid en de houdbaarheidsdatum (zie hieronder), kan havermout, onder andere, nog steeds worden gegeten en genuttigd zonder gezondheidsproblemen na de vervaldatum. Een uitzondering is van toepassing op volkoren havermout. Deze moeten snel worden gegeten, omdat ze ranzig kunnen worden vanwege het vetgehalte.

Verschil tussen de houdbaarheidsdatum vóór en de uiterste gebruiksdatum

De minimale houdbaarheid is de periode waarin iets op zijn minst duurzaam is en waarbij de fabrikant garant staat voor onberispelijke kwaliteit en deze waarborgt. Nogmaals, deze periode betekent niet dat een voedingsmiddel aan het einde van deze periode niet meer geschikt is voor consumptie. Het houdbaarheidsdatum wordt echter door de fabrikant gebruikt voor beperkt houdbare producten zoals vlees of gevogelte. Na het verstrijken van deze periode mag dit niet langer worden verkocht en mag het niet worden geconsumeerd omwille van de gezondheid.
Havermout top feiten

  • De korrel scoort met veel mineralen, sporenelementen en vitamines. Havermout bevat zink, ijzer, foliumzuur, koper, natrium, kalium, magnesium, calcium en fosfor, vitamine E, vitamine B2 en vitamine B6.
  • 100 gram havermout bevat 370 kcal, afkomstig van 13 gram eiwit, 63 gram koolhydraten, 10 gram vezels en 7 gram vet.
  • De combinatie van complexe koolhydraten en vezels zorgt voor een langdurig gevoel van verzadiging en voorkomt trek in eten.
  • Prijs: al vanaf 0, 40 Euro voor 500 g.