Kennis Hoe lang ben je al besmettelijk van een verkoudheid?

Statistici hebben vastgesteld dat we gemiddeld 200 infecties in ons leven doormaken . Volwassenen snuiven en hoesten ongeveer twee tot vier keer per jaar, kinderen tot tien keer. Het is duidelijk dat de experts het nog niet in termen van besmettingstijd zien. Sommigen suggereren dat men al infectieus is tijdens de incubatieperiode. De overgrote meerderheid van de professionals beperkt echter het grootste risico van besmetting tot de periode waarin men het meest last heeft van een infectie. Dus meestal in de eerste twee tot drie dagen . De hele infectieperiode kan echter ongeveer een week duren en is zo lang als je moet niezen en hoesten. Omdat je dan zelfs Erkältugnsviren in zijn omgeving bevrijdt.

De periode waarin men besmettelijk is, varieert

Hoe lang we besmettelijke agentia verspreiden, hangt ook af van hoe goed het koelbloedige immuunsysteem werkt. Als het erg verzwakt is en ook het type ziekteverwekker erg agressief is, kan de infectietijd ook iets langer zijn. Experts stellen het op de formule: hoe zieker iemand zich voelt, hoe besmettelijker hij is .

Overigens is 40 procent van alle koude virussen rhinovirussen, in goed Duits: verkoudheidsvirussen. Het is natuurlijk het beste om niet eerst ziek te worden. Je moet weten: koude virussen worden via lichaamsvloeistoffen uitgescheiden, fluiten de virusdeeltjes op de handen en vandaar op voorwerpen die eerst de zieke en later de nog gezonde raken.

Voor zowel zieke als gezonde mensen even nuttig:

  • Regelmatig en grondig handen wassen met zeep.
  • Het beste is om deurgrepen in openbare gebouwen niet aan te raken.
  • Wanneer u niest en hoest, houdt u uw handen niet over uw mond of neus, maar eerder de oplichter van uw arm . Dit beschermt de medemens tegen infectie.

Last but not least, een studie van de Amerikaanse Appalachian State University laat zien dat fysieke fitheid het risico op infecties aanzienlijk vermindert.