Kennis Hoe lang moet je antibiotica nemen?

Tot dusverre was de gemeenschappelijke school en leeradvies : neem altijd antibiotica tot het einde - dat wil zeggen tot het medicijn is geconsumeerd en / of zolang de arts het heeft voorgeschreven. Dit zijn vaak zeven tot veertien dagen. Reden voor deze aanpak: de lange termijn inname is om te voorkomen dat mogelijk overblijvende ziekteverwekkers resistentie ontwikkelen en de volgende keer immuun zijn voor antibiotica!

Twijfels zijn nu naar boven gekomen in deze schoolopinie. Volgens een rapport van de "Süddeutsche Zeitung (SZ)" zijn er meer en meer deskundigen die het stopzetten van voorgeschreven antibiotica aanbevelen onmiddellijk na een merkbare verbetering !

De medische redacteuren van True Fitness Blog zijn het (nog) niet eens met deze nieuwe houding vanwege onze beoordeling tot ambigue studiesituatie!

Maar wat is de achterstand van de expert dissent?

Gift antibiotica: Dat zeggen de critici!

  1. De SZ citeert een rapport van het British Medical Journal. In deze Britse artsen zijn kritisch over het oude, ook ondersteund door het WHO-plan van de Wereldgezondheidsorganisatie. Critici beweren dat het nemen van antibiotica tot het einde het risico van weerstandsvorming verhoogt. "De oude aanbeveling is gewoon onjuist en niet gebaseerd op serieuze wetenschap", zegt Martin Llewelyn van de Universiteit van Brighton. Ook de al lang bestaande president van de Duitse maatschappij voor algemene geneeskunde, Michael Cooking, steunt volgens SZ het nieuwe standpunt: "het komt precies overeen met mijn procedure als huisarts om alleen antibiotica voor te schrijven zolang de patiënt slecht wordt."
  2. Een uitzondering vormen de ziektekiemen van tuberculose, malaria, buiktyfus, aids of gonnoroea: het is onbetwistbaar dat antibiotica tot het einde worden ingenomen.
  3. Voor de meeste andere ziektekiemen, zou het best raadzaam zijn om de behandeling met antibiotica te beëindigen door de medisch gedifferentieerde beschouwing van de diversiteit van de kiemen , zodra verbetering in het behandelde klinische beeld optreedt. De reden: de ziekteverwekkers van vele infecties zijn op zichzelf onschadelijk, vangen de patiënt alleen in een verzwakte fase. De eerste toediening van antibiotica zou het immuunsysteem uiteindelijk kunnen helpen om de indringers zelf het hoofd te bieden. Een te lange dosis antibiotica kan echter de vorming van resistente stammen in dergelijke, vrij onschadelijke bacteriën veroorzaken, waardoor ze gevaarlijk worden, om zo te zeggen!
  • True Fitness Blog wil lezers en gebruikers informeren over de nieuwe en interessante aanpak - maar beoordeelt het 'bewijs' voor vroeg spenen niet als onvoldoende en raadt u aan de instructies van uw eigen arts te volgen in het geval van behandeling - maar ook erop om de nieuwe standpuntbepaling aan te pakken! Als er nieuwe en beveiligde bevindingen zijn, zullen we dit onmiddellijk melden!