Kennis Hoe lang worden noedels gekookt?

Veel voedsel, waaronder restjes, komt te snel in huishoudelijk afval terecht, ook al zijn ze nog niet verwend:

• Elke dag en per hoofd komt meer dan 100 gram voedsel in ons afval terecht, dat eigenlijk nog steeds geconsumeerd kan worden - zelfs overgebleven pasta is er een van.

Macaroni & Co. staan ​​minstens een keer per week in Duitsland op de tafel:

• Als u restjes van uw noedels bewaard, moet u ze in de koelkast bewaren nadat ze zijn afgekoeld. Hoe lang u gekookte noedels in de koelkast kunt bewaren, hangt onder meer af van de vraag of u verse of gedroogde pasta verwerkt. Of het nu gaat om verse spaghetti, tagliatelle, spaetzle, gnocchi of ravioli - ze zijn het meest vatbaar voor ziektekiemen.

+ Experts raden aan dat je ook binnen drie dagen restjes in de koelkast gebruikt.

Rust diepvries is ook mogelijk!

  • Vers gekookte noedels zijn aanvankelijk vrijwel kiemvrij. Zelfs tijdens het koelen van de heerlijke pasta en tijdens verdere verwerking kunnen echter ziektekiemen en mogelijke ziekteverwekkers in het voedsel terechtkomen. Het deeg bederft relatief snel.
  • Voedingsdeskundigen raden daarom aan om slechts één dag per dag pasta te koken en 100% gereinigde kommen en blikjes te gebruiken voor zowel bereiding als opslag.
  • Kortom, je moet altijd gekookte pasta in het bovenste koelkastvak deponeren. Over het algemeen zijn er resten van huisgemaakt voedsel. Of u kunt de restjes na koeling invriezen - in een goed afgesloten diepvrieszak. Diepgevroren, de noodle benodigdheden duren ongeveer drie tot vier maanden.
  • Tip: laat na de bereiding restjes achter om af te koelen op een geoliede bakplaat. Deze pasta's met olieachtige pasta kunnen later worden verwerkt tot pastasalade.

Leftovers recepten

  1. Je kunt de noedels z. B. met kikkererwten en kappertjes tot een heerlijk-lichte salade gerecht proces.
  2. Of je maakt een klassieke pastasalade: hak de varkensworst fijn, hak de augurken fijn en meng met een klein blik erwten met mayonaise (kies een lichte versie). Voeg wat komkommer sap uit het glas, af met een teentje knoflook, zout, peper, een snufje suiker en een, twee eetlepels groenten bouillon.
  3. Je kunt natuurlijk ook je pastaresten mengen met ingrediënten naar keuze - zoals tomaat-hack-saus, paprika of broccoli - en gebakken met kaas.