Kennis Hoe maak ik mijn interdentale ruimtes het beste schoon?

Het verwijderen van puin in uw interdentale ruimtes is van cruciaal belang om tandbederf en parodontitis te voorkomen - u moet dus dagelijks een handje uitsteken.

Om uw interdentale ruimten goed schoon te maken, moet u eerst advies inwinnen bij uw tandarts. Hij weet precies welk gereedschap u nodig heeft voor de beste verzorging van uw tanden. Voor kleine ruimtes is flossen meestal de eerste keuze, maar even kleine interdentale ragers kunnen geschikt zijn. Maar het is ook belangrijk dat u zich prettig voelt bij het product en de bediening. Hoewel flossen voor zichzelf spreekt, moet uw tandarts de tijd nemen om uit te leggen hoe u interdentale ragers optimaal kunt gebruiken.

dus ik gebruik ...

... flossen: de floss is uitgerekt over de vingertop - niet om de vinger gewikkeld. Leid de floss in de interdentale ruimte, langs de nek van de nek zo diep mogelijk naar het tandvlees. Beweeg vervolgens de tandzijde voorzichtig heen en weer en verwijder hem vervolgens weer.

... interdentale ragers : interdentale ragers zijn veel gemakkelijker te gebruiken dan flosdraad. De borstels worden voorzichtig in de driehoek tussen twee tanden en tandvlees geduwd en voorzichtig heen en weer bewogen.

Wat als mijn tandvlees bloedt?

Wanneer het tandvlees begint te bloeden wanneer u floss- of interdentale borstels gebruikt, betekent dit niet dat u iets verkeerds hebt gedaan. Bloedend tandvlees is slechts een teken dat er een ontsteking aanwezig is. Een dergelijke ontsteking wordt veroorzaakt door tandplak - daarom zou het bloeden u moeten motiveren om tandzijde en Co. regelmatiger te gebruiken.

Tandzijde in de kritiek

Het feit is echter dat er geen vast onderzoek is dat bewijst dat flossen echt helpt gingivitis en tandbederf te voorkomen. Nog een reden waarom veel tandartsen nu de interdentale ragers aanbevelen. Deze hebben bewezen het grootste reinigende effect te hebben. Maar ook hier is het wetenschappelijke bewijs erg mager.