Kennis Hoe vaak moet je de waterkoker ontkalken?

De tips van fabrikanten in termen van ontkalken zijn nogal vaag: de meeste beschrijvingen adviseren om de waterkoker "regelmatig" te ontkalken. Maar wat betekent dat in het dagelijks leven? Eén keer per week, één keer per maand, twee keer per jaar? "Regular" is een elastische term die elke consument anders kan interpreteren.

In het algemeen moet de waterkoker dan worden ontkalkt als een heldere laag kalk in de ketel te zien is. Bij zeer frequent gebruik en sterk kalkhoudend water kan dit het geval zijn om de twee tot drie weken, bij zeldzamer gebruik kan de periode dienovereenkomstig langer zijn.

Ontkalk het goed - zo werkt het

Als u geen chemische ontkalkingsproducten uit de drogisterij wilt gebruiken, maar wel op Moeder Natuur wilt vertrouwen, kunt u twee verschillende huismiddeltjes gebruiken die gegarandeerd helpen de kalk te verwijderen.

  1. Meng een fles azijn in de verhouding 1: 3 met water en breng aan de kook in de ketel - dit schijnt weer als nieuw. Overigens heeft dit ook een positief effect op de energiebalans van het huishoudelijke apparaat, want hoe meer kalk er in de ketel zit, hoe langer het duurt voordat het water bubbelt - en dus meer elektriciteit nodig heeft. Tip: de beste manier om het keukenraam te openen in deze reinigingsactie, de azijn ruikt behoorlijk sterk bij het koken!
  2. Cola is ook een wonderwapen tegen kalkaanslag: vul gewoon de bruine douche in de ketel en laat hem 's nachts werken. Het aanwezige zuur lost de kalk geleidelijk op en laat een kalkvrije ketel achter.