Kennis Hoe scheer ik mijn rug?

Het scheren van de rug is vooral een mannenonderwerp. Omdat rugharen vaak bijzonder onwelriekend zijn. Het scheren van de eigen rug brengt echter grote anatomische problemen met zich mee: met een standaard scheerapparaat kan dit niet overal worden gedaan - daarom zijn er nu in de handel verkrijgbare speciale apparaten die speciaal zijn ontwikkeld voor het onderwerp van rugscheren. De meerderheid van hen zijn natte scheermessen uitgerust met armverlengingen. In het recente verleden is echter ook een elektrisch scheerapparaat toegevoegd, ook uitgerust met een armverlenging.

Deze apparaten en methoden zullen u helpen

Bij de grootste Duitse online retailer amazon, twee analoge modellen en het enige elektrische scheerapparaat dat bovenaan de ranglijst van natte scheermessen staat.

  1. de Ceramics Easy-Raze body hair en back shaver
  2. het baKlade-scheermes
  3. de Philips Bodygroom Series 5000 BG2036 / 32 - het enige elektrische scheerapparaat op de Duitse markt

Al deze apparaten zijn momenteel beschikbaar op de Duitse markt tegen prijzen van ongeveer 30 tot ongeveer 50 euro, afhankelijk van de provider. Er zijn ook (paar) speciaal ontwikkelde modellen voor vrouwen - vermeld het Sleec Vario-damesscheerapparaat. Over het algemeen zijn de scheerapparaten echter unisex-modellen - dat betekent dat ze goed door beide geslachten kunnen worden gebruikt.

Andere manieren om haar aan de achterkant te verwijderen, worden ook vaak gebruikt door vrouwen op andere delen van het lichaam met een ontharingscrème of met was en suiker. Permanente ontharing belooft ook een nabehandeling met laser of licht - ook IPL genoemd. Het is echter ook de duurste van alle methoden en duurt enkele maanden in verschillende sessies.